2021 október 16., szombat
Sneider Tamás (Fotó: MTI)

Új alapokon politizál a Jobbik ősztől

Share

Új stratégiát kell kidolgoznia a Jobbiknak: szeptember végére leteszik az új alapokat, amelyek mentén politizál majd – jelentette be az ellenzéki párt elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Sneider Tamás azt mondta, az elmúlt hetekben arra hívta fel a figyelmet a Jobbik vezető testületeiben, hogy bár összességében úgy néz ki, változatlan, amit a Fidesz csinál, valójában átlépett egy szintet az országgyűlési választás utáni törvényhozásával, az új kihívásokra pedig új módszerekkel kell válaszolni. Közölte, új politikai helyzet állt elő, amelyben azért is nagyobb a felelősségük, mint korábban, mert közvélemény-kutatások szerint ha most tartanák a voksolást, akkor egyedüli nagy ellenzéki pártként csak a Jobbik kerülne be a parlamentbe.

Nem örömteli fejleményekről beszélt

Hozzátette, hogy a választás óta a Fidesz egyrészt politikai, másrészt gazdasági törvényeket alkotott. Sneider Tamás az előbbiek közül kiemelte a gyülekezési jog átalakítását, valamint a Magyar Tudományos Akadémiának (MTA) juttatott kutatási pénzek átcsoportosítását. Az intézkedések azt mutatják, hogy az utóbbi hónapokban nem csupán folytatódott, de szintet is lépett a “szabadságjogoknak az elmúlt nyolc évben már megszokott szűkítése”, ami semmiképpen sem örömteli – hangoztatta.

Úgy fogalmazott: az új gyülekezési törvény “orwelli állapotokat tükröz”, megszorításai miatt “a gondolatrendőrségnek is meg kell alakulnia”. A forráselvétel az MTA-tól pedig szerinte azt mutatja, hogy beszűkül az innováció. Megjegyezte, hogy bár sok tudományos témával ő sem ért egyet, fontosnak tartja a kutatás sokszínűségét. Az intézkedés Magyarország leszakadását eredményezi majd az elkövetkező időszakban – jelentette ki.

A gazdasági jellegű jogszabályok közül Sneider Tamás a cafeteriát átalakító, valamint az 55 év felettiek foglalkoztatására vonatkozó kedvezményt eltörlő rendelkezést emelte ki. Előbbiről azt mondta, hogy jövőre akár csaknem 100 ezer forinttal is rosszabbul járhatnak a dolgozók. A másik intézkedéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a Fidesz embertelenül viszonyul a fizikai munkát végző 55-60 éves férfiakhoz. Megjegyezte, ők teszik ki az 52 ezer forintos bérhez jutó közmunkások jelentős tömegét.

Sok elégedetlent vár a Jobbik

A Jobbik elnöke mind a politikai, mind a gazdasági törvényhozás folyamatát negatívnak értékelte. Úgy vélekedett, hogy komoly elégedetlenségi hullámmal járhat a gazdasági válság, amely a választás után állt elő, „hiszen előtte nem volt, csak azóta létezik”.  Egyre több háborgó csoport lesz, és a kormányzat épp azt akarja elérni, hogy akár fizikai erőszakkal is könnyedén megakadályozhassa a valószínűleg már ősztől induló tiltakozásokat – jelentette ki Sneider Tamás.

Arra a kérdésre, milyen irányban újul meg a Jobbik, a pártelnök azt mondta: továbbra is „szociális nemzeti néppártot” akarnak építeni, az irányvonal tehát marad, de valószínűleg sokkal fontosabbak lesznek a szabadságjogok. Hozzátette, jól látszik, hogy az Országgyűlésben nincs túl sok lehetősége az ellenzéknek. Szerinte személyes megjelenéssel kell biztosítani a lakosság szélesebb körű tájékoztatását, és tisztábban, közérthetőbben kell fogalmazni.  Sneider Tamás közölte, hogy kongresszuson hirdetik majd meg az új stratégiát.

A “Soros-adó” bevezetését inkább politikai lépésnek nevezte. Komoly összegek “nyilvánvalóan” nem folynak be az intézkedésből – mondta.

Arra a kérdésre, igaz-e, hogy Kulcsár Gergely regionális igazgatói poszthoz jutott a Jobbikban, Sneider Tamás közölte: erről a pártigazgatót kell megkérdezni, ő dönt az ilyen ügyekben. Kulcsár Gergely már évekkel ezelőtt megbánta kifogásolt tetteit, és büntetést is kapott a Jobbikon belül – jegyezte meg.

MTI / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

2 hozzászólás

  1. Újabb alapok? Aztán az épületet,megint arrébb építitek meg,mint a múltkor?
    Nem lehet,hogy a mérnök szakértőitek,totálisan ostobák az építkezéshez? Mindenesetre ebben az építményben sem bérelnék lakást,ahogy az előzőben sem.

  2. Nos, ha már az alapokról van sz ó : Több helyen láttam , hogy a 100 éves házat úgy próbálják “élhetővé ” tenni , hogy méterenként kivájják az alapot /ami nem volt !/ , aláfalazzák a falat , majd ezt ismétlik az épület végéig . Szerintem ilyen most a Jobbik helyzete. Kiütöttek néhány “alapító tagot ” , a helyükre újakat toboroznak . DE: Ahogy a 100 éves épületből se tudnak tökéletes házat alkotni , úgy az összeomlóban lévő pártból sem lesz stabil párt.
    Nagy szükség lenne olyan jobb és baloldali pártra , amely a Nemzetért , a magyarságért harcol !
    DE: Arra várni kell , amíg a fiatal generációból “kinő ” az a réteg , amely mentes azoktól az ” allűröktől ”
    amit a ma “működő ” ellenségképek mutatnak .Ezek nem igazi jobb és baloldali csoportosulások !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.