2020 február 21., péntek
Horst Seehofer
Horst Seehofer, német belügyminiszter / Forrás: zeit.de

Új alapokra helyezné a német bevándorláspolitikát Horst Seehofer

Share

A német belügyminiszter felgyorsítaná az elutasított menedékkérők kitoloncolását és csökkentené a családegyesítés céljával érkező bevándorlók számát. Mindezt azután jelentette be, hogy csütörtökön több mint száz rendőr razziázott egy befogadóállomáson, mert az ott élő bevándorlók megtámadták a társuk kitoloncolására érkező rendőröket – hangzott el az M1 Híradójában.

Száznál is több rohamrendőr razziázott csütörtökön Németországban egy befogadóállomáshoz, mert szerdán kétszáz, főleg afrikai bevándorló rendőrökre támadt, hogy megakadályozzák társuk kitoloncolását. A togói férfi ugyanis nem kapott menekültstátuszt, ezért a hatóságok elő akarták állítani, hogy megkezdhessék deportálását. Akkor négy járőr próbálta elvinni a befogadó központból, azonban nem jártak sikerrel.

Az eset óriási port kavart Németországban

Horst Seehofer belügyminiszter felháborítónak nevezte a történteket és a bűnözők azonnali kitoloncolását sürgette. Újságírói kérdésre azt is elmondta, újfent megpróbálják kitoloncolni Németországból Szami A.-t, akiről azt feltételezik, hogy korábban Oszama bin Laden, az al-Kaida iszlamista terrorszervezet néhai vezetőjének testőre volt. A tunéziai férfi menedékkérelmét 2007-ben ugyan elutasították, de máig nem sikerült kitoloncolni. Sőt, havi 367 ezer forintnak megfelelő segélyt kap a német államtól.

A belügyminiszter szerint a vélhetően terrorista kapcsolatokkal rendelkező férfit azért nem tudják kitoloncolni, mert a németországi bírói gyakorlat és a hatályos jogszabályok ezt megakadályozzák. Horst Seehofer azt is elmondta, heteken belül elkészül a belügyminisztérium menekültügyi mesterterve, amely a menedékjogi eljárás hatékonyságának növelését, a deportálások felgyorsítását és a családegyesítések korlátozását tűzi zászlajára.

2017-ben több mint 65 ezer bevándorló kitoloncolása hiúsult meg Németországban csak azért, mert nem volt útlevelük. Országszerte több mint félmillió olyan bevándorló él, akiknek menedékkérelmét bár elutasították, így nincs joguk Németországban élni, a jogi kiskapukat kihasználva mégis maradhatnak.

forrás: M1 Híradó

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

  1. Németországban kik alkotják meg a törvényeket ? ÉS: Miféle törvényeket alkotnak ? Olyanokat , amelyeket a belügyminiszter sem tud elfogadni ? Akkor mit szólnak hozzá a németországi polgárok ? Vagy náluk nem működik a demokrácia ? —Miközben hozzánk jönnek tüntetni azért , hogy megdöntsék az országunkban uralkodó ” terrorizmust ” ? — Ez aztán remek !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.