2021 április 16., péntek
A hit, a hitel, a bizalom boldogulásunk útja

Új tavaszra várva

Share

Angyalváró lesben, csillagfényes este gyertya fénye libbent. Meditatív csendben, virágok közt járva, kis-patakhoz érve, forgószélbe lépve, mentünk fel az égbe.
Láttunk ott márványlépcsős, oszlopos csarnokot…, benne száz csodát, hallgattuk az angyalok kórusát. A szférák zenéjének lágy dallamára angyalok gyógyítottak földi lényeket.

Minden jóval megpakolva, véget ért az égi séta, visszatértünk.

Valóságunk erdejében, ördögök ropták táncukat, virágokon taposva. Leégettek mindent, felsózták a földet. Körben állva őket, báránybőrbe bújt farkasok vicsorítottak, örömkönnyeiket hullatva.

Ni, csak egy ismerős, nem is kettő, talán még annál is több, az árulók között!

– Mi lesz itt, meddig tűröd? – néztünk fel az égre, az Úrhoz kiáltva, tőle válaszra várva. Szemünkbe víz cseppent, esőnek véltük, Mária könnyét. Azt hittük, vége, nincs tovább, minden elveszett!

Mennydörgés szakította meg az ördögi tivornyát, villám csapott közéjük. Egymást taposva menekültek, patájukat hátrahagyva, a pokol tüze közelébe.

Sírt, zokogott az ősi nép, nézte a nagy semmit…

– Sírásnak helye nincs, építeni kell, de nem kőműveseknek! – szólt az Úr mennydörögve.

Mária kitárta két kezét, országát átölelte.

Megindult a nemzetépítő békés, hömpölygő tömeg, megfogadva az Úr szavát! Dolgoztak serényen, három nap sem kellett a fundamentumnak, mely hitből, reményből és szeretetből építtetett, hogy megtartsa a sziklát!

LélekS-né

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Egészségügyi szakdolgozóként, 1992. óta kutatom, tanulom, tanítom, a lélek-, és a szellem csodáját. Nyugdíjas koromban kezdtem el írni. Írásaim részben saját életképeim, emlékeim gyűjteménye. Könyveimben mindenkor a lélek kap fontos szerepet. Megjelent önálló köteteim: A lélek... c. sorozatban A lélek hangja (2008) A lélek kulcsa (2011) A lélek útja (2012) A lélek húrja (2014) Előkészületben: A lélek csendje (Megjelenése várható: 2016) Az önálló köteteken kívül kiadásra került baráti közösségünk szellemi otthonából: Wass akarattal: TÁROGATÓ HANGJÁN ANTOLÓGIA (2010) Tárogató Hangján Antológia 2 (2015)
Share

Esetleg más?

Kutatók Éjszakája, 2019

Idén, rendhagyó módon, a Kutatók Éjszakáján egy intézmény 3 helyszínét kerestük fel: az Óbudai Egyetem …

2 hozzászólás

 1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

  Gyönyörű, Isten adja hogy így légyen. Amen. Isten áldja Orbánt, szeretteit, a böcsületes magyart és szeretett székely magyar testvéreinket midenütt a világon, valamint édes szülőhazánk Nagymagyarországot mindörökké. Amen. Áldassék Isten és ajándéka Jézus a Megváltó mindörökké.Amen. Imádkozzunk ezért Istenhez mindörökké.Amen.

 2. Dékány Ilona

  Kedves Ervin ! Bár minden ember így érezne ! A baj az , hogy még azok is képesek istentelenül cselekesni , akik a templomok kövezetét koptatják . Bevallom , hogy mivel évek óta egy lelkész miatt nem járok rendszeresen templomba —-bár hiányzik —, talán közelebb érzem magamat Istenhez . Őt elhelyezték , de amikor azt látom , hogy olyanok ülnek a padsorokban , akik az életben egyáltalán nem a Tízparancsolat szerint viselkednek , eléggé elgondolkozom .
  Nagy baj az , hogy a magukat vallásosnak mutatóknak sem fontos , hogy mi történik Hazánkal .
  Mit lehet akkor várni a többiektől ? Kedves gondolatot ajánlott figyelmünkbe a Karc FM adásban
  Bagdy Emőke : Nem Istennek van szüksége reánk , hanem nekünk van szükségünk Istenre .Ámen !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.