2020 augusztus 12., szerda
Forrás: erdély.ma

Újabb medvetámadás történt Tusnádfürdőn

Share

A szekelyhon.ro portál közlése szerint egy medve megtámadta a helyi önkéntes tűzoltó-alakulat 28 éves tagját, aki a vasútállomás irányába haladt. Az áldozat segítségére siető 27 éves férfit ugyancsak megtámadta a medve.

A két fiatalt a mentőszolgálat a csíkszeredai sürgősségi kórházba szállította. Az ügyeletes sebészorvos szerint a barátján segíteni próbáló férfinak mély sebei vannak, műteni kell: a medve gyakorlatilag kiharapott egy darabot a bal mellkasából. A másik áldozatnak a vállán és a fülén vannak sérülései, őt a fertőző részlegre utalták.

A Hargita megyei csendőrség vezetője az Agerpres hírügynökségnek elmondta: vasárnap reggel a 112-es segélyhívószámon jelezték, hogy két medvebocs az állomás melletti szeméttárolóba szorult, de amire a csendőrök kiértek, egy helyi lakos már kiengedte a bocsokat, azok anyjukkal együtt visszatértek az erdőbe. A csendőrparancsnok szerint nem kizárt, hogy a bocsok miatt ideges anyamedve támadott a két férfira.

Az újabb tusnádfürdői medvetámadásról Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is beszámolt közösségi oldalán.

Szerinte ez az eset is a bukaresti kormány „tehetetlenségét és nemtörődömségét” mutatja, hiszen kizárólag a környezetvédelmi minisztérium hozhatna ilyen esetben azonnali beavatkozási döntést a veszélyes vadállat eltávolításáról. A tárcánál azonban „a struccpolitika még mindig erősebb, mint a Hargita megyei, a székelyföldi emberek életének a védelme (…), ezért szenvednek emberek, egy város közössége él rettegésben, és akiknek dönteniük kellene Bukarestben, gondolom, köszönik szépen és nyaralnak” – állapította meg a Hargita megyei önkormányzat vezetője.

Felidézte: idén már négy embert támadott meg a medve a székelyföldi fürdővárosban, néhány napja pedig Böjte Csaba ferences szerzetes alapítványának tusnádfürdői gyermekotthonába is betört egy medve: leszakított egy ajtót, és fagylaltot és zöldséget evett egy hűtőládából. A lakosok petíciót intéztek a környezetvédelmi minisztériumhoz, amelyben azt írták: veszélyeztetve érzik magukat a város utcáin, ahová legalább húsz medve jár be rendszeresen.

MTI / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

  1. Valamikor nem is olyan régen,NEM VOLT ételmaradék,amit a kukákba borított volna a helyi lakos. Ma már sajnos nincsenek a ház körül apró és lábasjószágok. Zuhé a kukába a maradék. És lőn csodálkozás,hogy a kukából,medve kel ki.
    Kár,hogy elfelejtettük őseink életformáját. Szerencsémre,medve nem látogatta vidéken élek,de itt is hallottam a tanyán lakó Mári nénit,aki átkiabált a szomszédnak,hogy megy a qqq áruházba tojásért,hozzon-e a szomszéd asszonynak is. (azt már nem hallottam,hogy duzzogott-e szomszédasszony az “olcsó” s-s tojások miatt?)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.