2018 július 16., hétfő
Sea Eye NGO / Fotó: DPA

Újabb NGO állítja le a migránsok szállítását

Share

A Sea Eye nevű német segélyszervezet is felfüggeszti a Földközi-tenger nyugati részén bajba jutott menekültek megsegítésére indított mentőakcióit tekintettel a megváltozott biztonsági helyzetre – közölte a nem kormányzati szervezet (NGO) vasárnap.

Michael Buschheuer, a Sea Eye alapítója elmondta, nem tudnak tovább felelősséget vállalni hajóik legénységének biztonságáért, miután a líbiai kormány pár napja módosította a hatáskörébe tartozó tengeri mentési övezet határait, és ezzel lényegében kitiltotta az ország felségvizeiről a nem kormányzati szervezetek mentőhajóit.

Az Orvosok Határok Nélkül szombaton lépett

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) segélyszervezet szombaton jelentette be, hogy leállítja mentőakcióit a Földközi-tengeren, mert fenyegetve érzik magukat a líbiai parti őrségtől, illetve úgy érzik, hogy az olasz kormány politikája is megnehezíti munkájukat.

A líbiai hatóságok a héten bővítették a hatáskörükbe tartozó úgynevezett SAR (Search and Rescue)-zóna, vagyis a tengeri mentési övezet határait. Eddig a líbiai SAR-zóna a partoktól számított 12 tengeri mérföldig húzódott, ezt most a partoktól 97 mérföld távolságra (108 kilométerre) tolták ki. Visszaállították tehát azt a SAR-zónát, amely 2011-ig létezett a líbiai partok térségében. Az NGO-k mentőhajói a mindenkori SAR-zóna határán állnak meg, tehát most messzebbre kerültek a líbiai partoktól.

MTI / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Így “ünnepeltek” a franciák – videó

Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország azzal, hogy az oroszországi vb moszkvai döntőjében 4-2-re legyőzte …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    VÉGRE VALAHÁRA , csak hogy igazi intézkedésekről is lehet hallani ! Csak így tovább ! A migránspártiakat pedig törje ki a nyavalya ! Vagy költözzenek hozzájuk , és élvezzék a szokásaikat ! Végül csak rájönnek azok akik elhitték , hogy EUROPA az övék lesz , hogy átvágták őket . Németország pedig legyen muszlimország . Majd nyivákolnak még a németek , hogy szeretnének újra gazdagok lenni , ha elérik az afrikai életszinvonalat !

  2. Dávid Szaniszla

    Végre megjött az esze a körzetben uralkodó szerveknek. Persze tudható, hogy Soros nem adja fel, s kitalál valami mást. Őt kellene beleültetni egy ilyen gumi-lélekvesztőbe, hogy próbálja ki. Hátha megváltozik a véleménye. Az ő zsebének más útvonalra van szuüksége. Meglátjuk, hogy ki bírja tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.