2018 május 25., péntek
Pápai Joci a 62. Eurovíziós Dalfesztiválon. / Forrás: hirado.hu

Újabb támadást indított az osztrák közszolgálati tévé a magyar kormány ellen

Share

Az ORF, az osztrák közszolgálati tévé még a hétvégi Eurovíziós Dalfesztivált is arra használta fel, hogy a magyar kormány ellen hangolja a nézőket – erre hívta fel a figyelmet egy Ausztriában élő magyar. A tévéközvetítésben is és a telefonos applikáción is kiemelték, hogy Pápai Joci roma származású, márpedig a “kisebbségeket Orbán Viktor kormánya nem szívesen látja, és hátrányosan megkülönböztetik őket”. Mindez tehát az Eurovíziós Dalfesztivál, tehát egy szórakoztató műsor keretein belül.

Az osztrák közvetítésben az ottani közszolgálati csatorna, az ORF műsorvezetője azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a roma származású énekes országában a kormány szerinte nem bánik jól a kisebbségekkel.

Ausztriában az Eurovízió nézettségét politikai támadásra használták fel, annak ellenére, hogy ezt egy európai szabályozás szerint tilos – erről a 888.hu írt. A dalverseny osztrák mobilalkalmazásban ugyanis le is írták a magyar énekes bemutatásánál, hogy az Orbán Viktor vezette országban szerintük a mai napig sok helyen nem látják szívesen a romákat, és az EU-tagság ellenére diszkriminálják őket.

Nem ez volt az első eset az osztrák állami tévénél: öt évvel ezelőtt Nemzeti álmok – Magyarország búcsúja Európától címmel vetítettek egy hosszú összeállítást, amiben a kormányt bíráló interjúalanyok segítségével azt igyekeztek sugallni, hogy Magyarországon sanyargatják a romákat és rendszeresek a rasszista megmozdulások.

A ZDF német közszolgálati televízió ugyanebben az időszakban egy gyermekeknek szóló műsorba animációs filmet készíttetett, amelyben a magyar alaptörvényt értelmezték az ottani fiataloknak. A rajzfilm szerint a kormánynak gyakorlatilag teljhatalma lett Magyarországon, sérült a demokrácia és ezért az emberek folyamatosan tüntetnek.

forrás: M1 Híradó / hirado.hu

 

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Bosznia-Hercegovina és Montenegró is kerítést építene

Szigorúbb intézkedéseket vezet be Bosznia-Hercegovina a migrációs nyomás növekedése miatt, és határkerítés építését is kilátásba …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    A “SÓGORÉK” inkább megköszöhetnék a magyar népnek és kormányának , hogy lecsökkentette a migránsok rohamát !!!EGYÉBKÉNT: Ha romaüldözés van nálunk , akkor miért éppen egy roma énekest indítottunk a versenyen? Elég nagy volt a kínálat , lehetett volna mást küldeni –és talán nagyobb sikerrel tér haza …Vagy ez nem jutott eszébe az osztrák TV vezérének ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.