2019 április 18., csütörtök

Underground zenészek a gyermekekért

Share

Akárhányan, akárhogy bírálják ezt a „fogyasztói” Karácsonyt, ilyenkor legalább megmozdul bennünk valami: jobban szeretünk jótékonykodni, és erre több lehetőséget is kapunk. Lám, a hazai underground rock/metal krémje is összefogott az ünnepnapokat kórház falai között töltő gyermekekért. A küldetés beteljesítéséhez már csak ránk van szükség!

Történt, hogy Rózsa Tamás, az ANTAL groove metal/stoner zenekar gitáros-énekese – nem mellesleg újságíró kolléga – elhajtott a Heim Pál gyermekkórház előtt, ahol öccse is gyógyulást nyert nem is oly régen. Belegondolt a jelen pillanatban bent fekvő gyermekek helyzetébe, főleg azokéba, akik az ünnepeket is a gyógyintézmény falai közt kénytelenek tölteni.

Tamás azonban nem állt meg a puszta együttérzés szintjén; baráti zenekarokat hívott fel, majd magát a kórház vezetőségét is felkereste. Az S8 Underground Club csatlakozott a kezdeményezéshez, így jöhetett létre az a jótékonysági este december 8.-ára, melynek teljes bevételét a Heim Pál Gyermekkorház alapítványa kapja. A résztvevők az intézményre bízzák, mire költik a remélhetőleg jelentős összegű bevételt.

Azon túl, hogy a segítés szívmelengető érzését elnyerjük, betekintést nyerhetünk a hazai zenei élet egy olyan szegmensébe, mely a mainstream média hatósugaránál kijjebb található. Ezen az estén senki sem fogja nekünk énekelni, hogy a „szerelem is napolaj”, és a „nézését meg a járását” is maximum a kórház megfelelő osztályain vizsgálják a gyermekeknek. Viszont, ha egy kicsit is erős az idegrendszerünk, érdemes lesz nyitni az extrémitás felé, „nem fog fájni”! Jó buli lesz!

Esemény: jótékonysági koncert

Kik? Magyar underground zenekarok

Hol? S8 Underground Club, Budapest XIV. Kerepesi út 26. (Hungária krt.-hoz közel)

Mikor? 2018. december 08. szombat 18:30

Mennyiért? 1000 Ft. (Lehet többet is adományozni.)

Link:  https://www.facebook.com/events/547884822320663/

Szerző: Villax Richárd / fesztikorkep.com

Source: Fesztikörkép

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Több mint 80 ország alkotásaiból válogat az idei Cinemira Gyerekfilm Fesztivál

Több mint 80 ország gyerekeknek szóló alkotásaiból válogat élőszereplős, animációs és dokumentumfilmeket az idei Cinemira …

Egy hozzászólás van

 1. 1. Arisztotelész szerint „szükségképpen, szégyellnünk kell azokat a dolgokat, melyek forrása a hitványság… Továbbá hasznot húzni kicsinyes és rút dolgokból vagy tehetetlen személyekből”
  2. Aki mással jót kíván cselekedni, egyenként cselekedje: Az általában jó, mentsége a latornak, talpnyalónak, képmutatónak!
  Blake William, angol költő! 1700 körül

  „A tehetetlenség mentesít a büntetés alól”! Latin közmondás!
  Sok rokkant szemérmetlenül lop, csal, bátorsága, alkalma, pozíciója szerint!

  LOPOLÓGIA
  Új tudomány alaptézisei

  A gyakorlati szakemberektől elleste: Mahir Kara
  1. Ne legyünk kicsinyesek. A zseblopás veszélyes és nem hatékony, nem termelékeny. Egyszóval kisipari módszer, nem felel meg a kor követelményeinek.
  2. Ne egyénektől lopj! A személyhez kötött károsult érzékeny, reklamál, leleplez, kinyomoz, rendőrhöz, bírósághoz fordul stb.
  3. Igazán sok pénze a sok tulajdonosnak van. Ez azt is jelenti, hogy igazi tulaj, mint a 2. pontban nincs egy se! Tehát üldöződ sem lesz! Ha a pénz állami, a hiányt beszedi adóban!
  4. Igazán akkor sima az ügy, ha a kasszakulcs hozzád kerül. Még jobb, ha megválasztanak, és nem kineveznek! Így a kineveződ sem vonható felelősségre.
  5. Ha elnök, ügyvivő, képviselő stb. vagy: úgy viszed az, ügyeket és úgy képviseled a magad (anyagi) érdekeit, ahogyan csak nem szégyelled. Nálunk csak a gyermek szégyenlős! Ő is legfeljebb a meztelenségére!
  6. Lopni csak sokat érdemes. Abból jut az esetleges véletlen leleplező szájának betömésére, jó ügyvédek megfizetésre, bírósági időhúzás elérésére az elévülésig stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.