2020 június 5., péntek
Ungár Klára: sajnálatom helyett csak a mély lenézést érzem

Ungár Klára választási csalásra biztatja az ellenzéki polgárokat (bizonyítékkal)

Share

A volt SZDSZ-s képviselő asszony, jelenleg egy törpeszervezet vezetője, a ballib választási összeborulásban ugyan súlytalansága miatt nem vesz részt, de a partvonalról előszeretettel  kiabálja be az ostobaságait. Leginkább a közösségi oldalakon osztja az észt. A PolgárPortál egyik, névtelenséget kérő olvasója hívta fel rá a figyelmünket, hogy az egyik nyilvános Facebook posztjában átjelentkezésre buzdítja az ellenzéki szavazókat ott, ahol esélye lehet a kormánypártok jelöltjének legyőzésére; sőt, azzal kérkedik, hogy ő biztosan tudja, hogy melyik körzetbe érdemes lakcímet kérni és átjelentkezni. Meg is ígéri, hogy aki jelentkezik, annak privátban megírja.

Ez év január elején a következőt posztolta ki Ungár Klára (a hibákat nem javítottuk, szóról szóra közöljük, de kiemeltük a zavaros szövegből a lényeget):

“106 egyéni választókerület van. A fideszt akkor lehet megverni, ha a fidesz 50 vagy kevesebb helyen nyer. Most végignéztem a ‘14- es eredményeket és a következőkre jutottam:
kb. 45-46 helyen nem lehet a fideszt legyőzni. Aki ott él, nyugodtan jelentkezzen át máshova! Privátban szîvesen megîrom, hogy honnét hová érdemes.
– van 17 hely, ahol a Jobbik le tudná győzni a fideszt, ha a baloldali szavazók átszavaznának. (Hevesben, Borsodban, Szabolcsban, Somogyban, stb. Budapesten nincsen ilyen hely.)
– vannak helyek, 8-10, ahol csak akkor tud a baloldal nyerni, ha a Jobbik szavazók egy része átszavaz. 
Ehhez nem a pártoknak kell megállapodniuk, hanem a választópolgároknak! Ahol ‘14- ben nem túl nagy különbséggel a Jobbik volt a második, ott baloldali szavazatokkal nyerhet is!
És fordítva is: ahol a baloldali jelölt nem túl sok szavazattal kapott ki, ott a Jobbikos szavazók segítségével a fideszes jelölt megverhető! Ha ilyen helyen laksz, beszélgess az ismerősökkel, barátokkal, kollégákkal!
– aztán van 24 hely, ahol simán nyer a baloldali jelölt, ha az LMP ès az MSZP-DK tandem együtt tud működni. (A Momentummal nem számolok, mert nem érdemes. Szerintem. Van egy ismert emberük, aki ott indul, V. ker, ahol a fidesz ígyis, úgyis nyer.) Szerintem ez nem megoldhatatlan feladat, még a pártoknak is menni fog!” 
És vannak helyek, ahol csak akkor lehet legyőzni a fideszt, ha független jelölt indul! No, ez a feladat sem megoldhatatlan, némi önmérséklet szükségeltetik a pártemberektôl.”

A sok-sok marhaság és légből kapott találgatás közül érdemes kiemelni ezt a részt (javítva a hibákat):

“kb. 45-46 helyen nem lehet a Fideszt legyőzni. Aki ott él, nyugodtan jelentkezzen át máshova! Privátban szívesen megírom, hogy honnét hová érdemes.”

Fotó Ungár Klára hivatalos FB oldaláról

Ha feltételezzük is, hogy váteszként tudja, vagy téved, hogy melyik körzetben esélyes a Fidesz-KDNP, és hol lesz szoros az eredmény, akkor is ebből az derül ki, hogy:

Ungár Klára átjelentkezésre biztatja az ellenzéki szavazókat. Sőt: privát levélben megírja (és esetleg segíti is), hogy az ellenzéki szavazók, a választások előtt tömegesen jelentkezzenek át más, olyan körzetekbe, ahol nem élnek életszerűen.

Jogász és választási bizottság legyen, aki eldönti ennek a kijelentésnek a súlyát. Ami viszont biztosan kijelenthető, hogy ez nettó választási csalásra való biztatás, illetve annak előkészítésére és szervezésére irányuló tevékenység!

Egy hivatalos vizsgálatot mindenképpen kérünk.

És kíváncsiak vagyunk arra is, hogy ez a jelenség egyedi-e, vagy számíthatunk arra, hogy az ellenzéki megmondóemberek tömegesen fognak szervezkedni, csalásra buzdítani.

PolgárPortál

 

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Nagy Ervin filozófus-politológus, a Polgár Portál felelős kiadója, állandó szerzője. Közíróként rendszeresen publikál más blogjain (http://nagyervinfilozofus.blogspot.hu/), az Aracs Délvidéki Közéleti Folyóiratban, illetve a Magyar Hírlapban. Megbízott egyetemi előadó, számos felnőttképzéssel foglalkozó iskola tanára. A liberalizmus illúziói (Attraktor, 2014) és az Omladozó téveszmék (Attraktor 2016) című könyvek szerzője.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Múzeum a város felett: Kiscelli Múzeum

Utunk következő állomása a Kiscelli Múzeum volt. Különös ez a múzeum, különös történettel, különös múlttal …

2 hozzászólás

 1. Mert aki hazudik, az csal,
  Aki hazudik, az lop,
  Hazudni, csalni csúnya dolog!

  -Fero és a Beatrice-

 2. Most erre mit lehet mondani?
  Csak ránézek és mindjárt arra gondolok, itt még a viagra sem segít,
  De az agy sem! Az nincs neki!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.