2018 május 22., kedd
Az elmúlt évben 332 Kárpát-medencei középiskola több mint 10 ezer diákja kapcsolódott be a diákutaztatási programokba.

Utazási lehetőség Kárpát-medencei középiskolásoknak a nemzeti összetartozás napja alkalmából

Share

Május 17-ig jelentkezhetnek a középiskolák a Rákóczi Szövetség utazási programjára, amelyet a június 4-i nemzeti összetartozás napja alkalmából hirdettek meg.

A felhívás célja, hogy a Kárpát-medencei magyar középiskolások a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar közösségéhez látogassanak és minél több kulturális élményben, illetve emberi kapcsolatban gazdagodjanak.

A programot idén is pályázati formában hirdette meg a Rákóczi Szövetség, amelyre bármely Kárpát-medencei középiskola jelentkezhet.

A pályázat feltétele, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen június 4-éhez kapcsolódóan.

Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amelyhez a Rákóczi Szövetség – az utazásban résztvevő diákok számától függően – 200 ezer forint utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.

Tavaly 361 Kárpát-medencei középiskola mintegy 13 ezer diákja kapcsolódott be a Szövetség Diákutaztatási Programjaiba – jelezték.

További információk és a pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján található: www.rakocziszovetseg.org

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Ismét a megállókba költözik a kortárs irodalom

Álljon meg egy novellára! címmel idén is meghirdették azt a novellaíró pályázatot, amelynek 20 legjobb …

Egy hozzászólás van

  1. Dipl.Ing.Tibor Gutay

    Így az igazi, értékes vállalkozás ez a magyar összefogásért! Így kell ezt csinálni, nem úgy, mint a komcsik tették! Ők megtagadták a külföldre szakított magyar testvéreinket! Àldott légyen a magyar és haza mindörökké! Természetesen Nagymagyarországot gondolom Istenem, amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.