2018 december 11., kedd
Bangóné Borbély Ildikó a Parlamentben - Forrás: vagy.hu

„Üzengetni csak a szerencsétlen politikusok szoktak” – áll a bál Csepel miatt a baloldalon

Share

Az ünnepek után ismét a baloldali vitáktól hangos a sajtó – ezúttal a csepeli képviselő-jelölt személye miatt. A Demokratikus Koalíció és az Együtt azt szeretné, hogy Szabó Szabolcs induljon, aki 2014-ben nyerni tudott ebben a választókerületben, az MSZP azonban ellenjelöltet állított. Az is kiderült, hogy még jó pár olyan körzet van, ami vitákat okoz – hangzott el az M1 Híradójában.

Hisztizik az Együtt – ezt mondta Korózs Lajos hétfőn az ATV műsorában Juhász Péter pártjáról. A szocialista politikus szerint az Együtt össze-vissza politizál, a párt szerinte középkategóriás képviselői pedig már rég lekéstek az együttműködésről. Korózs Lajos úgy fogalmazott, „ha azt mondanák, hogy Korózs Lajost szeretnék és nem a Bangóné Borbély Ildikó képviselőtársamat, akkor miattam hisztiznének?”

A két párt közötti vita a főváros 17. választókörzete miatt robbant ki. A szocialisták ugyanis bejelentették, hogy Csepelen Bangóné Borbély Ildikót indítják, annak ellenére, hogy ezt a körzetet korábban az Együtt színeiben politizáló Szabó Szabolcsnak ígérték.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a 24.hu-nak meg is erősítette, hogy ő lesz a szocialisták jelöltje Csepelen. Az Együttnek pedig azt üzente, Szabó Szabolcs nem az MSZP problémája.

Az Együtt elnöke ezután a Facebookon válaszolt: Juhász Péter szerint az MSZP ki akarja csinálni a sikeres ellenzéki politikusokat, és Molnár Gyula már tárgyalni sem hajlandó. Azt írta, az MSZP elnöke hónapok óta nem válaszol a leveleire.

„Üzengetni csak a szerencsétlen politikusok szoktak”

Az MSZP-s Korózs Lajos erre úgy reagált, üzengetni csak a szerencsétlen politikusok szoktak, és mivel az Együtt nem akart részt venni az MSZP és a Párbeszéd közötti szövetségben, ezért most ne is hisztizzenek. Ráadásul –fogalmazott – a szocialisták korábban többször is megkeresték Szabó Szabolcsot, hogy legyen a közös jelöltjük Csepelen, de a politikus ezt visszautasította.

Szabó Szabolcs az Indexnek azt mondta, azért mondott nemet a szocialistáknak, mert arra kérték, hogy hagyja ott az Együttet. Szerinte az MSZP nem a kompromisszumra törekedett, hanem ultimátumot adott.

Az Együtt korábban ráadásul éppen azért szakított egyetlen biztosnak tűnő szövetségesével, a Párbeszéddel, mert szerintük Karácsony Gergely elárulta őket, amikor összefogott az MSZP-vel.

Juhász Péter a Facebookon azt is írta, ha az MSZP nem lépteti vissza Bangóné Borbély Ildikót Csepelen, akkor – mint fogalmazott – jó szívvel indítanak jelöltet a szocialisták ellen.

Közben azt még az együttműködést hangoztató MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje is elismerte, hogy a baloldali pártok alig néhány hónappal a választások előtt egyre távolabb vannak az összefogástól. Karácsony Gergely vasárnap úgy fogalmazott, az összefogás olyan, mint Columbo felesége, mindenki róla beszél, csak még senki se látta, mert hogy nincs.

forrás: M1 – Híradó / hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A munkaerőpiacra is bevezetné a migránskvótákat a LIBE

Brüsszelben is lassan véget ér a nyári szünet. A Magyarországot is többször bíráló LIBE szakbizottság …

Egy hozzászólás van

  1. HeroesNeverDie

    Van annak valami perverz bája, ahogy ezek a figurák egymás torkának esnek 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.