2018 december 14., péntek
Beata Szydlo lengyel, Orbán Viktor magyar, Robert Fico szlovák és Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A V4-ek tiszteletére szerveztek koncertet Bécsben

Share

A Visegrádi Négyek tiszteletére szerveztek koncertet az osztrák fővárosban szerda este. A bécsi Collegium Hungaricum a magyar V4-elnökség alkalmából az osztrák, a cseh, a szlovák és a lengyel kulturális intézeteken keresztül hívott meg zenészeket, akik saját nemzeti zeneszerzőik műveit adták elő. Magyarországot Ránki Fülöp zongoraművész képviselte.

A Visegrádi Négyek országainak fiatal zenészei léptek fel Bécs egyik leghíresebb koncerttermében, a Musikvereinban szerda este.

Az osztrák fővárosban működő cseh, szlovák és lengyel kulturális intézet, valamint a magyar Collegium Hungaricum közös koncertje tisztelgés volt a V4-ek együttműködése előtt.

Magyarország bécsi nagykövete azt mondta: ez az együttműködés nem csak a közös történelmi múltra emlékeztet, hanem segíti jobban megismerni Lengyelország-, Csehország-, Szlovákia- és Magyarország kultúráját.

„Elsősorban a közös történelmi múlt mellett a kultúra köt össze minket, igaz, hogy a Visegrádi elnökségünk politikai természetű, de én nagyon fontosnak tartom, hogy legyenek kulturális programok” – mondta Perényi János bécsi magyar nagykövet.

A magyar fellépő Ránki Fülöp zongoraművész volt, aki többek között Kodály és Liszt műveket játszott.

forrás: V4 Híradó

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Kövér László köszönetet mondott a gyermeküket magyar iskolába írató külhoni magyar családokna

Kövér László köszönetet mondott a gyermeküket magyar iskolába írató külhoni magyar család Hozzászólások hozzászólásThe following …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.