2019 január 23., szerda
Forrás: blikk.hu

Vadai felszólította Ádert, támogassa ő is a jogfosztás tervét… amelyet diktatúrákban szokás

Share

A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke arra szólította fel Áder János köztársasági elnököt, hogy csatlakozzon pártja azon kezdeményezéséhez, amelyik megvonná a szavazati jogot azoktól a határon túli magyaroktól, akik korábban nem éltek Magyarországon.

Vadai Ágnes hétfői, a Sándor-palota előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett azokra a sajtóhírekre, amelyek felidézték az államfő egy 1993-as parlamenti felszólalását, amelyben azt fejtette ki, hogy a Fidesz miért nem támogatja a határon túli magyaroknak adandó szavazati jogot. Vadai Ágnes idézte Áder Jánost, aki akkor többek között azt mondta: “elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizető polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötődése nincs is már az országhoz”.

A DK politikusa úgy fogalmazott, a magyarok háromnegyede az államfővel, “pontosabban a 25 évvel ezelőtti Áder Jánossal” ért egyet a kérdésben. Azt mondta, a témában elindított aláírásgyűjtésüket eddig már közel 200 ezren támogatták. Vadai Ágnes közölte, hogy egy levelet és egy aláírásgyűjtő ívet szeretne átadni a köztársasági elnöknek, mert lehetőséget akarnak adni neki arra, “hogy visszataláljon korábbi önmagához és a magyarokhoz”.

A sajtótájékoztató végén a képviselő bement a Sándor-palotába, hogy személyesen adja át a papírokat az államfőnek. Miután kijött, azt mondta a rá várakozó újságíróknak, hogy noha Áder János éppen akkor érkezett vissza az épületbe, nem állt meg, hogy átvegye tőle az iratot, ezért azt a Köztársasági Elnöki Hivatal egyik munkatársának adta át.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A puszták éneke – Vízkereszt

Gyermekként még azt gondoltam, hogy e a napon egymást keresztezi két vízsugár: nem fogta fel …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Vadai , DK ! Talán azzal kellene foglalkozzon a hölgyike , mikor adja vissza azokat a milliókat , amit regnálása alatt elsíbolt .
    Befejezhetnék már végre , hogy az elszakított területen élőket nem tekintik testvéreinknek .!
    SE ISTENÜK , SE HAZÁJUK , SE TESTVÉRI ÉRZÜLETÜK ! Csak hatalomvágyuk !!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.