2018 augusztus 16., csütörtök
Forrás: blikk.hu

Vadai felszólította Ádert, támogassa ő is a jogfosztás tervét… amelyet diktatúrákban szokás

Share

A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke arra szólította fel Áder János köztársasági elnököt, hogy csatlakozzon pártja azon kezdeményezéséhez, amelyik megvonná a szavazati jogot azoktól a határon túli magyaroktól, akik korábban nem éltek Magyarországon.

Vadai Ágnes hétfői, a Sándor-palota előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett azokra a sajtóhírekre, amelyek felidézték az államfő egy 1993-as parlamenti felszólalását, amelyben azt fejtette ki, hogy a Fidesz miért nem támogatja a határon túli magyaroknak adandó szavazati jogot. Vadai Ágnes idézte Áder Jánost, aki akkor többek között azt mondta: “elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizető polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötődése nincs is már az országhoz”.

A DK politikusa úgy fogalmazott, a magyarok háromnegyede az államfővel, “pontosabban a 25 évvel ezelőtti Áder Jánossal” ért egyet a kérdésben. Azt mondta, a témában elindított aláírásgyűjtésüket eddig már közel 200 ezren támogatták. Vadai Ágnes közölte, hogy egy levelet és egy aláírásgyűjtő ívet szeretne átadni a köztársasági elnöknek, mert lehetőséget akarnak adni neki arra, “hogy visszataláljon korábbi önmagához és a magyarokhoz”.

A sajtótájékoztató végén a képviselő bement a Sándor-palotába, hogy személyesen adja át a papírokat az államfőnek. Miután kijött, azt mondta a rá várakozó újságíróknak, hogy noha Áder János éppen akkor érkezett vissza az épületbe, nem állt meg, hogy átvegye tőle az iratot, ezért azt a Köztársasági Elnöki Hivatal egyik munkatársának adta át.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Sorsdöntő választás előtt Európa

Kevesebb, mint 10 hónap van az európai parlamenti választásig, melynek sosem volt még olyan fontos …

Egy hozzászólás van

  1. Dékány Ilona

    Vadai , DK ! Talán azzal kellene foglalkozzon a hölgyike , mikor adja vissza azokat a milliókat , amit regnálása alatt elsíbolt .
    Befejezhetnék már végre , hogy az elszakított területen élőket nem tekintik testvéreinknek .!
    SE ISTENÜK , SE HAZÁJUK , SE TESTVÉRI ÉRZÜLETÜK ! Csak hatalomvágyuk !!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.