2018 december 11., kedd
Boros Bánk Levente - Fotó: hirado.hu

A választások kimenetelét is befolyásolhatja a Facebook

Share

A Facebook törölte a migránsok miatt hazaköltözött svéd–magyar nő videóját. Az M1-en bemutatott beszélgetés egymillió megtekintés és tizenkétezer megosztás fölött járt már. A közösségi oldal rövid indoklás mellett törölte a Híradó.hu Facebook-oldaláról a riportot.

A Facebook indoklásában azt írta: a tartalom nem egyezett a közösségi szabályokkal. Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója az M1-en elmondta: a nyilvános szöveg, az indoklás csak egy bekezdés, amiben általános alapelveket fogalmaznak meg.

Nem tudjuk, hogy kik hozzák a döntéseket a háttérben

A Facebook esetében nem tudjuk, hogy kik azok, akik meghozzák a törlésekről szóló döntéseket. „A virtuális valóságban, be nem azonosítható szereplők különböző döntéseket hoznak, amelyek magánszemélyek vagy intézmények hétköznapi életét befolyásolhatják, extrém esetben pedig választásokat dönthetnek el” – fogalmazott a politológus.

A szakértő szerint érdemes feltenni azt a kérdést, hogy a Magyarországon nagy befolyással rendelkező médium mögött kik állnak, és milyen mechanizmusok alapján hoznak döntéseket.

Számtalan hír jelent meg arról, hogy Zuckerberg új moderálási alapelvet vezetne be. Vannak olyan tartalmak, amelyeket magától távolít el a közösségi oldal, és van olyan eset, amikor feljelentenek egy adott tartalmat, és az alapján hoznak döntéseket – közölte Boros Bánk Levente.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

A munkaerőpiacra is bevezetné a migránskvótákat a LIBE

Brüsszelben is lassan véget ér a nyári szünet. A Magyarországot is többször bíráló LIBE szakbizottság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.