2018 március 24., szombat
Boros Bánk Levente - Fotó: hirado.hu

A választások kimenetelét is befolyásolhatja a Facebook

Share

A Facebook törölte a migránsok miatt hazaköltözött svéd–magyar nő videóját. Az M1-en bemutatott beszélgetés egymillió megtekintés és tizenkétezer megosztás fölött járt már. A közösségi oldal rövid indoklás mellett törölte a Híradó.hu Facebook-oldaláról a riportot.

A Facebook indoklásában azt írta: a tartalom nem egyezett a közösségi szabályokkal. Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója az M1-en elmondta: a nyilvános szöveg, az indoklás csak egy bekezdés, amiben általános alapelveket fogalmaznak meg.

Nem tudjuk, hogy kik hozzák a döntéseket a háttérben

A Facebook esetében nem tudjuk, hogy kik azok, akik meghozzák a törlésekről szóló döntéseket. „A virtuális valóságban, be nem azonosítható szereplők különböző döntéseket hoznak, amelyek magánszemélyek vagy intézmények hétköznapi életét befolyásolhatják, extrém esetben pedig választásokat dönthetnek el” – fogalmazott a politológus.

A szakértő szerint érdemes feltenni azt a kérdést, hogy a Magyarországon nagy befolyással rendelkező médium mögött kik állnak, és milyen mechanizmusok alapján hoznak döntéseket.

Számtalan hír jelent meg arról, hogy Zuckerberg új moderálási alapelvet vezetne be. Vannak olyan tartalmak, amelyeket magától távolít el a közösségi oldal, és van olyan eset, amikor feljelentenek egy adott tartalmat, és az alapján hoznak döntéseket – közölte Boros Bánk Levente.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Több ember meghalt egy franciaországi iszlamista túszejtés során

Két embert megölt, és több mint tizet megsebesített egy marokkói származású iszlamista, aki péntek délelőtt …

Egy hozzászólás van

 1. Sok marha, akár kormány szinten, azt hiszi az ember birka Rádió Tv kolompja, vagy a templom harangja után megy!
  A Remete levele: Mibe ugrik belé a nép?
  Mint kutya a kovászba? Majom a hideg vízbe? Aztán reszket majd, ijedtibe, halálfélelmibe, hogy mászik ki belőle? Elvesztéséhez, még külföldi tudatlanokat is elbolondítanak, nékik az a jó, ha elpusztítójára szavaz. Megint zsellér lehet a zsíros parasztok, meg a zsidók fődjén, gyáraiban
  Válasszon, mondják neki! De hogyan, miből? Mikor tudja, egyik nagyobb szégyentelenebb gazember, mint a másik? Lehazudja a csillagot az égrűl, a másik Kánaánt ígér, a Káinok földjén! Az anyjával is házaséletet élne, a lekisebb percent haszonért! Aljasabb, szégyentelenebb ígérgetőket még nem hozott felszínre a nyilvános hazudozás, aminek kampánybeszéd a neve, maszlag az el hülyített hívőknek! Néki milyen jó lesz, ha akasztófa hurokba dugja a fejit. Rögtön felemelik a túlvilági jobblétbe, amiről álmodott és elhitte! Rögtön találkozhat a jó Istennel, ahogy a potyalesőjét kinyitja! Azonnal félhótra verik, mint nagyapámat a kommunista testvérei. Aztán annak is örülhet, ha haza bír mászni a felvilágositás után, valójában milyen is a beigért Mennyország! Eltöprenghetett melyik verés volt a nagyobb? Amit a csendőröktől kapott, vagy az ÁVHÁN népnevelés című brossura alapján? No, eztet ki nem bírom okoskodni, mit tehetnének, a választásra kényszeritett szerencsétlenek! Akik az urak elzavarására tett kísérletbe, oly hamar belé buktak. Oszt meg se próbálnak, próbáltak mást, mint az ökör, a régi jármot nyakukba venni! A nyúzói közül kéne, választani Hentes legyék, vagy mészáros? Taglóval üssék le, vagy áramütéssel, mint ökröt süssék meg, lassú tűzön forgatva a szavazat vásáron? Álomszép kékfényes jövő várja! Azt üzenem nékik, mint a pápai követ Rómának!
  „Mindinkább meg győződőm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
  „el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
  No, az Isten megáldjon, Semmi jót ne vár ezektűl az aranyborjút áhító sületlen marháktúl! 2018. 02. 13.
  ó TV kolomp, meg harangszó hanngja után megy!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.