2020 augusztus 4., kedd
DR. csókay

Varrjuk el a szálakat!

Share

DR. csókayA civil kontroll eszközével élve, szeretné az elvarratlan szálakat kibogozni és az igazságot kideríteni „a nemzet egysége érdekében távozó” Schmitt Pál köztársasági elnök körüli botránykeltésben a Civil Összefogás Fórum. A szervezet elnöksége felhívásában úgy fogalmaz: „Tartozunk ezzel a minket támogatóknak”. Mint írják, a tények pontos ismeretére csak úgy tehetünk szert, ha ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek rágalmazás és hivatali visszaélés bűncselekmény gyanújával. A CÖF arra kér minden magyar polgárt, aki élni szeretne a civil kontroll ezen lehetőségével, támogatásukról biztosítsanak az elnökséget az info@civilosszefogas.hu e-mail címen.

A CÖF elnökségi döntésének közvetlen előzménye Dr. Csókay András Ph.D idegsebész levele, amelyet itt közlünk:

Nem csak az Elnök úr, hanem az igazság védelmében (Újabb békemenet kell!) Mai napig a PH. D.-K nak nem kötelező új eredeti gondolattal előállni. A 92-es kisdoktori bőven alatta van a mai Ph. D. –nak de az akkori kandidátusi értekezések követelményrendszerének is. Jómagam is Ph. D. témavezető vagyok az egyik SOTE Ph. D. iskolában. A jelöltnek azt kell bizonyítania, hogy „alkalmas önálló tudományos munka végzésére” írja a szabályzat. Több akadémiai nagydoktorral is beszéltem. Még a megjelent tankönyvet nemhogy megjelent cikket is idézhetek, ha megjelölöm az eredetét a mű végén. A magyar tudományos életben, aki újat mond, annak valóságos Canossát kell járnia (ez személyes megtapasztalás is) ezért a tudományos művek 90-98%-ban semmiféle új tudományos ötlet, felfedezés nincs. Ezek un. összegző művek, melynek igenis van tudományos értéke, a társadalom számára közreadja az addigi eredményeket, ahogy az Elnök úr is fogalmazta helyesen. Meg is bolondulna a tudományos világ, ha annyi felfedezés lenne ahány kisdoktori, Ph. D. vagy éppen nagy doktori. Tehát a plágium vád abban a pillanatba nem áll meg, ha van bármiféle utalás hogy honnan történt az idézet. Ez pedig fellelhető a Köztársasági Elnök úr munkájában úgy tudom a dolgozata végén. Hogy mennyi a szöveg, amit idézni lehet arra nincs szabály. Azt nyugodtan állíthatjuk, hogy a teljes szöveg is lehet különböző cikkekből, ill. tankönyvekből való idézet a végén egy rövid összefoglaló értékeléssel, ami jelen esetben is megtörtént. Mindezek figyelembe vételével érthetetlenek az elítélő reakciók a balliberális, ill. jobb oldali ellenzék részéről. A SOTE szenátusának valamiféle „kihagyása” lehetett, ami azzal magyarázható, hogy ott csupa akadémiai nagy doktor ül így nem tudtak elvonatkoztatni attól, hogy a nagydoktorihoz valóban kell újszerű elem beépítése. Ezt lehet korrigálni nem, kell a Rektor úrnak sem lemondania. Minden tiszteletünk az Elnök úré, hogy nem adta fel és állja a sarat. Keresztény ember nem sértődhet meg, ahogy ő is teszi. A Jóisten megadja az erőt neki. Ideje lenne egy nagy békemenetnek érte is.

PP

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Medgyessy Péter és Adrian Nastase koccintanak az akkori magyar kormány több tagjával, 2002. december elsején. MTI/Archív

Erdélyi levelek: Gyulafehérvártól a Kempinskiig és tovább

  Ma van december 1-je, amely ugyan kevesebb, mint negyedszázada, de Románia hivatalos, egyetlen nemzeti …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.