2021 január 16., szombat
Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke / forrás: ujszo.com
forrás: ujszo.com

Vasvári-díjjal tüntették ki Lomnici Zoltánt

Share

A határon túli magyarok jogainak védelme érdekében kifejtett tevékenységéért Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke kapta szombaton a Vasvári Pál Polgári Egyesület Vasvári-díját.

Lomnici Zoltán – aki 2002 júniusától hét éven át a Legfelsőbb Bíróság elnöke volt – a főváros XVIII. kerületében rendezett Vasvári Pál toborzó fesztiválon vehette át az elismerést. A díjátadón rövid köszönőbeszédében arra hívta fel a figyelmet, tenni kell azért, hogy a határon túl is “megmaradhassanak magyarnak, akiket az Isten magyarnak tett”.

Ughy Attila (Fidesz-KDNP), Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere beszédében elmondta, a fesztivállal a 158 éve elhunyt Vasvári Pálra emlékeznek, aki önként kezdett hadsereget toborozni, hogy megvédje Kalotaszeg magyar falvait az osztrákok által felbujtott román felkelők folyamatos zaklatásától.

A Vasvári Pál Polgári Egyesület Vasvári-díját Lomnici Zoltán mellett Laczkó Gábornak, a székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola igazgatójának ítélték oda.

Bauer Ferenc, az egyesület társelnöke közölte, a bronz plakettet negyedik alkalommal adják át azoknak, akik Vasvári Pál emlékének megőrzéséért, illetve a nemzet fennmaradásáért, a határon túli magyarokért tevékenykednek.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

„Ha buddhista lennék…” – gondolatok a rózsafüzérről

Ha buddhista lennék, könnyű dolgom lenne. Elmondanám, hogy milyen távol-keleti meditációs gyakorlatot végzem és mindenki …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.