2018 december 11., kedd
Forrás: moly.hu

Visszatért szülőföldjére Wass Albert

Share

Wass Albert emlékművével nemcsak egy bronzszobor, hanem egy honfitársunk talált otthonra Bonyhádon, és tért vissza szülőföldjére – mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár szombaton Bonyhádon, az író születésének 110. évfordulóján rendezett megemlékezésen.

Potápi Árpád János, aki egyben Bonyhád országgyűlési képviselője, az írót ábrázoló műalkotás mellett felidézte: a völgységi városban a világ első köztéri Wass Albert-szobrát állították fel 2005. január 8-án. Tizenhárom éve a város közössége menekülő fiát fogadta be – emlékeztetett. Hozzátette: a bonyhádiak büszkék arra, hogy a város otthont adhat Kolozsy Sándor műalkotásának, és nemcsak szobrát, hanem hagyatékát is őrzik a Wass Albert nap keretében. A bonyhádi Wass Albert Törzsasztal és a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ által rendezett megemlékezés résztvevőit levélben köszöntötte az 1998-ban elhunyt író öt fia, Wass Endre, Vid, Huba, Géza és Miklós.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Kövér László köszönetet mondott a gyermeküket magyar iskolába írató külhoni magyar családokna

Kövér László köszönetet mondott a gyermeküket magyar iskolába írató külhoni magyar család Hozzászólások hozzászólásThe following …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Felemelő érzés , hogy ott lehettem Bonyhádon , a szoboravatáson . Géza fia és felesége társaságában —bár ők nem beszéltek sajnos magyarul — nagyon szép ünnepséget rendeztek a településen .
    Január 1-én kezdtem el újra olvasni az író műveit . Mindenkinek szeretném ajánlani , mert sok — sok értékes gondolattal gyarapíthatja tudását ! Rájöhetünk , hogy a történelem igenis ismétli önmagát . A csodálatos nyelvezetet pedig ma elfedi a silány , vulgáris , szószegény , mondanivaló nélküli kommunikáció ! Ne engedjük , hogy ez folytatódjon ! –amíg nem késő , ezért vegye kézbe mindenki Wass Albert regényeit , amit nem fog tudni olvasatlanul letenni !

  2. Dávid Szaniszla

    Szeretném mondani, hogy Szegeden már évekkel ezelőtt avattak egy Wass Albert szobrot, amit egy szegedi Művésznő készített. Ő készítette az 56-os Mária szobrot is, ami a Szegedi Dóm körüli fúves részen áll. A Wass Albert szobor a szegedi Kálvin télri református templom mellett áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.