2018 szeptember 25., kedd
Forrás: moly.hu

Visszatért szülőföldjére Wass Albert

Share

Wass Albert emlékművével nemcsak egy bronzszobor, hanem egy honfitársunk talált otthonra Bonyhádon, és tért vissza szülőföldjére – mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár szombaton Bonyhádon, az író születésének 110. évfordulóján rendezett megemlékezésen.

Potápi Árpád János, aki egyben Bonyhád országgyűlési képviselője, az írót ábrázoló műalkotás mellett felidézte: a völgységi városban a világ első köztéri Wass Albert-szobrát állították fel 2005. január 8-án. Tizenhárom éve a város közössége menekülő fiát fogadta be – emlékeztetett. Hozzátette: a bonyhádiak büszkék arra, hogy a város otthont adhat Kolozsy Sándor műalkotásának, és nemcsak szobrát, hanem hagyatékát is őrzik a Wass Albert nap keretében. A bonyhádi Wass Albert Törzsasztal és a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ által rendezett megemlékezés résztvevőit levélben köszöntötte az 1998-ban elhunyt író öt fia, Wass Endre, Vid, Huba, Géza és Miklós.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

SZATMÁR ÉS SZILÁGY MEGYÉBEN TURNÉZIK AZ OSONÓ SZÍNHÁZMŰHELY

Szeptember 16. és 20. között a Román Nemzeti Kulturális Alap/Administraţia Fondului Cultural Naţional támogatásával tíz …

2 hozzászólás

  1. Dékány Ilona

    Felemelő érzés , hogy ott lehettem Bonyhádon , a szoboravatáson . Géza fia és felesége társaságában —bár ők nem beszéltek sajnos magyarul — nagyon szép ünnepséget rendeztek a településen .
    Január 1-én kezdtem el újra olvasni az író műveit . Mindenkinek szeretném ajánlani , mert sok — sok értékes gondolattal gyarapíthatja tudását ! Rájöhetünk , hogy a történelem igenis ismétli önmagát . A csodálatos nyelvezetet pedig ma elfedi a silány , vulgáris , szószegény , mondanivaló nélküli kommunikáció ! Ne engedjük , hogy ez folytatódjon ! –amíg nem késő , ezért vegye kézbe mindenki Wass Albert regényeit , amit nem fog tudni olvasatlanul letenni !

  2. Dávid Szaniszla

    Szeretném mondani, hogy Szegeden már évekkel ezelőtt avattak egy Wass Albert szobrot, amit egy szegedi Művésznő készített. Ő készítette az 56-os Mária szobrot is, ami a Szegedi Dóm körüli fúves részen áll. A Wass Albert szobor a szegedi Kálvin télri református templom mellett áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.