2017 szeptember 20., szerda
MTI

Visszautasította a kormányszóvivő a The New York Times állítását a tranzitzónákról

Share

Kovács Zoltán kormányszóvivő felháborítónak tartja, hogy a The New York Times című amerikai újság a Holokauszt áldozataihoz hasonlítja a tranzitzónákban lévő menekülteket.

A kormányszóvivő, saját blogján pénteken megjelent bejegyzésében idézi a The New York Times keddi, Horgosnál készült riportját, amelyben azt írták: májusra több száz, már Magyarországon tartózkodó menekültkérőt helyezhetnek át a tranzitzónába, ami a lap szerint a zsidók, romák és mások II. világháború alatti begyűjtésének rossz emlékét idézi.

Kovács Zoltán szerint ez a hamis és nyíltan támadó összehasonlítás valószínűleg az egyik legfelháborítóbb állítás, ami az elmúlt években a médiában Magyarországról megjelent, és sérti a holokauszt áldozatainak emlékét is.

Mélypont

A kormányszóvivő válaszcikkében úgy fogalmazott: az Európai Unió schengeni határvonalánál lévő tranzitzónákban menekültkérelmük elbírálására várnak az emberek, ugyanakkor a II. világháború időszaka alatt begyűjtött zsidókra, romákra és másokra egészen más sors várt. “Valóban egy igazi mélyponthoz érkeztünk, ha a The New York Timesnak kell elmagyaráznom a különbséget” – jegyezte meg.

Bármikor elhagyhatják a tranzitzónát

Kovács Zoltán visszautasította, hogy a tranzitzónát “fogolytábornak” nevezzék, amikor az szabadon elhagyható. Hozzátette: a menekültkérelmükre várók bármikor elhagyhatják a tranzitzónát, abba az irányba, ahonnan jöttek, de a schengeni határokon belül valóban nem mozoghatnak szabadon. Ezt az elmúlt időszakban Európában történt terrorcselekményekkel indokolja, amelyeknek elkövetői éppen Európa “porózus” határait és a laza menekültügyi eljárásokat használták ki.

Magyarországnak olyan kormánya van, amely felelősséget vállal saját állampolgárai és az európai polgárok biztonságáért is, és nem fog bocsánatot kérni azért, hogy a biztonság kérdését elsődleges szempontként kezeli – hangsúlyozta Kovács Zoltán.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

Egyhangú szavazással elítélte az Országgyűlés az ukrán oktatási törvényt

Egyhangú szavazással fogadta el az Országgyűlés kedden azt az ötpárti határozati javaslatot, amely “a jogtipró …

2 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Annakidején a Holokauszt áldozatai örültek volna, ha akkor hagyhatták volna el a gyüjtő helyeket, amikor akarták. Mélyen megalázó a New York Times állítása, amely a gyüjtő helyeket a Holokauszthoz hasonlította. Egyszerűen érthetetlen rédszükről ez az összehasonlítás. Nem tudom még mit találnak ki ellenünk, de ez egyre elviselhetetlenebb. Meddig türhető ez a részünkről? Tudom nincs mit tenni, mint türni, hisz Jézus is ezt tette Nagypénteken, de kell jöjjön egy Feltámadás, hiszen Nagypéntek után Hősvét következik. Ebben bízunk!

  2. Dékány Ilona

    BOCS’ , de nekem van véleményem !Az amerikai úságírás ugyanúgy —zömében!— zsidók kezében van , mint Európában. Mit lehet várni akkor ? Ott is vannak tisztességes újságírók ,de a cikkük csak akkor kerül bele a lapba , ha a tulajdonosnak tetszik . –Ez az én véleményem—Ami viszont elég nevetséges , hogy a nem zsidónak kell védeni a holokauszt áldozatait mostmár sokadik alkalommal !–Ugyanis a leszármazottak örökösen “ártanak” az emléküknek….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.