2018 május 28., hétfő
Fotó: MTI

Visszautasította a kormányszóvivő a The New York Times állítását a tranzitzónákról

Share

Kovács Zoltán kormányszóvivő felháborítónak tartja, hogy a The New York Times című amerikai újság a Holokauszt áldozataihoz hasonlítja a tranzitzónákban lévő menekülteket.

A kormányszóvivő, saját blogján pénteken megjelent bejegyzésében idézi a The New York Times keddi, Horgosnál készült riportját, amelyben azt írták: májusra több száz, már Magyarországon tartózkodó menekültkérőt helyezhetnek át a tranzitzónába, ami a lap szerint a zsidók, romák és mások II. világháború alatti begyűjtésének rossz emlékét idézi.

Kovács Zoltán szerint ez a hamis és nyíltan támadó összehasonlítás valószínűleg az egyik legfelháborítóbb állítás, ami az elmúlt években a médiában Magyarországról megjelent, és sérti a holokauszt áldozatainak emlékét is.

Mélypont

A kormányszóvivő válaszcikkében úgy fogalmazott: az Európai Unió schengeni határvonalánál lévő tranzitzónákban menekültkérelmük elbírálására várnak az emberek, ugyanakkor a II. világháború időszaka alatt begyűjtött zsidókra, romákra és másokra egészen más sors várt. “Valóban egy igazi mélyponthoz érkeztünk, ha a The New York Timesnak kell elmagyaráznom a különbséget” – jegyezte meg.

Bármikor elhagyhatják a tranzitzónát

Kovács Zoltán visszautasította, hogy a tranzitzónát “fogolytábornak” nevezzék, amikor az szabadon elhagyható. Hozzátette: a menekültkérelmükre várók bármikor elhagyhatják a tranzitzónát, abba az irányba, ahonnan jöttek, de a schengeni határokon belül valóban nem mozoghatnak szabadon. Ezt az elmúlt időszakban Európában történt terrorcselekményekkel indokolja, amelyeknek elkövetői éppen Európa “porózus” határait és a laza menekültügyi eljárásokat használták ki.

Magyarországnak olyan kormánya van, amely felelősséget vállal saját állampolgárai és az európai polgárok biztonságáért is, és nem fog bocsánatot kérni azért, hogy a biztonság kérdését elsődleges szempontként kezeli – hangsúlyozta Kovács Zoltán.

MTI

Hozzászólások

hozzászólás

Share

Esetleg más?

Karácsony lemond országgyűlési mandátumáról, Kocsis-Cake Olivio jön helyette

Az önkormányzati választásokra és zuglói polgármesteri munkájára szeretne koncentrálni Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, ezért …

2 hozzászólás

  1. Dávid Szaniszla

    Annakidején a Holokauszt áldozatai örültek volna, ha akkor hagyhatták volna el a gyüjtő helyeket, amikor akarták. Mélyen megalázó a New York Times állítása, amely a gyüjtő helyeket a Holokauszthoz hasonlította. Egyszerűen érthetetlen rédszükről ez az összehasonlítás. Nem tudom még mit találnak ki ellenünk, de ez egyre elviselhetetlenebb. Meddig türhető ez a részünkről? Tudom nincs mit tenni, mint türni, hisz Jézus is ezt tette Nagypénteken, de kell jöjjön egy Feltámadás, hiszen Nagypéntek után Hősvét következik. Ebben bízunk!

  2. Dékány Ilona

    BOCS’ , de nekem van véleményem !Az amerikai úságírás ugyanúgy —zömében!— zsidók kezében van , mint Európában. Mit lehet várni akkor ? Ott is vannak tisztességes újságírók ,de a cikkük csak akkor kerül bele a lapba , ha a tulajdonosnak tetszik . –Ez az én véleményem—Ami viszont elég nevetséges , hogy a nem zsidónak kell védeni a holokauszt áldozatait mostmár sokadik alkalommal !–Ugyanis a leszármazottak örökösen “ártanak” az emléküknek….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.