2021 szeptember 28., kedd
Fotó: Hering József

Vitéz dr. Grespik László búcsúztatása

Share

Szombaton, január 28-án, délután a Ciszterek budai templomában, elbúcsúztatták Grespik Lászlót. A szertartást Urr Zsolt Ipoly O. Cist. plébános végezte, a nagy hideg ellenére is zsúfolásig megtelt barokk istenházában. A ravatal mellett a Vitézi Rend tagjai álltak díszőrséget.

A kiváló, és a Kárpát-hazáért utolsó leheletéig küzdő magyar férfiú, minden józanul gondolkodó honfitársunknak példaképe. Hiszen rengeteg megaláztatás, pellengérre állítás, gúnyolódás ellenére is két évtizeden keresztül harcolt a nemzet egységéért, minden erejével és tudásával azon igyekezett, hogy megtalálja az utat nemzetünk erkölcsi nagyságának visszaállításához, a politikai függőség megszüntetéséhez, határaink nemzetközi jogi alapon való visszaállításához. Halála előtt néhány héttel olyan egyedülálló tervezet készített, amelynek alapján, nemzetközi perben volna lehetősége a magyar nemzetnek az 1920-as diktátum hatályon kívül helyezésére. Talán eljön az idő, amikor ez a dokumentum valóban és nyilvánosan, tárgyalóterembe kerülhet, s meghozhatja az elvárható jogi és gyakorlati eredményt.

Grespik Lászlót előszeretettel titulálták a liberálisok szélsőjobboldalinak, nacionalistának, s olykor a Lenin által kitalált, ostoba szeparatista jelzőt is ráeröltették, pedig mindössze azt az évszázados sérelemhalmazt gyűjtötte össze, amely sérelmek mindannyiunk szívében és lelkében ott rejtőznek, de amelyeket csak kevesen mernek nyíltan, szabadon és joggal felemlegetni a nyilvánosság előtt. Vitéz Grespik László hite, magyarsága és elkötelezettsége amellett, hogy példakép minden józanul gondolkodó magyar számára, más által már nem folytatható. Hiszen egy feltaláló félig kész találmányát sem tudja más tudós befejezni, s a Mozart Requiem utolsó tételéből is kihallik, hogy azt nem az fejezte be, aki elkezdte… Grespik László gondolatmenete ugyanis egy a nemzetért és a világ jobbá tételéért leélt küzdelmes élet eredménye, amelynek kikristályosodásához és megvalósításához – nélküle – évtizedek kellenek. Talán az ifjú Grespik Etele beteljesítheti majd apja életművét.

E januári búcsúval befejeződött a december óta tartó gyász. A cisztereknél… az egykori Szent Imre herceg útján (máig nem kapta vissza nevét!), e búcsú utolsó tételeként nemzetünk imádsága, a Szózat hangzott el, Sinkovits-Vitay András előadásában… a jelenlévők őszinte, keresztény és magyar szívdobbanásainak kíséretében. Grespik László búcsúztatása, mint életének minden cselekedete és munkája is, arra int és hív, hogy soha, semmilyen körülmények között se adjuk fel a nemzetért vállalt vagy Istentől ránk rótt, kötelességből elvégzendőket.

Stoffán György

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Stoffán György

Share

Esetleg más?

Új bázist építünk – Miskolc

“…A számunkra ideális 10 méter helyett, nekünk több, mint 100 métert kell megtennünk riasztás esetén, …

4 hozzászólás

 1. tibor osztroviczky

  Attol fuggetlenul, hogy hazank “alja nepe” mit hordott ossze ellene, nem valtoztat a tenyeken. Vitez Grespik, kivalo Magyar, aki peldakepe lehet minden hazajat szereto polgarnak. Most mar cask azert imadkozzunk, hogy legyen akinek batorsaga es hazaszeretete, osztonozni fogja, hogy vegye fel a faklyat es vigye tovabb az o sziveben elo hazaszeretetet. A jo Isten nyugosztalaj, es adjon neki orok nyugodalmat. Koszonjuk Magyar szivedet es hazank iranti megingathatatlan szeretetedet.

 2. dr. Fórizs Eszter

  dr. Grespik László a választási csalásokkal is foglalkozott 2002-ben. Ő mesélte, hogy akkor a MIÉP-nek próbált volna segíteni az óvásokban, de ezt nem engedték neki, akadályoztatták. A Közigazgatási Hivatal-ból is valószínűleg azért menesztették őt, mert annak vezetőjeként belelátott a választási rendszer fontos részeibe, és ez veszélyeztette a csalás sikeres kivitelezését. Aki hű szelleméhez, az a választási rendszer anomáliái ellen küzd, ahogyan ő tette volna, ha tehette volna. Köszönjük neki, hogy próbált tenni a magyar érdekekért itthon és gúny határokon túl. Egy nagy egyéniség, egy nagy magyar hagyott itt minket. Nagyon fog Ő hiányozni nekünk, magyaroknak.

 3. Szomorú és megmásíthatatlan valóság, hogy v. Grespik László nincs már közöttünk.
  A Teremtő isten adjon számára nyugodalmat a Mennyben !
  Egy igaz szívű, lánglelkű magyar ember távozott el személyében .

 4. VITÉZ GRESPIK LÁSZLÓ MINDIG IS AZ ÖRÖKLÉTET VALLOTTA MAGÁÉNAK; – MIVEL TISZTÁBAN VOLT AZZAL, HOGY EGY KORÁBBI ÉLETÉBEN FŐÚRKÉNT=FÁRAÓKÉNT VOLT A NAP=NÉPe SZOLGÁLATÁBAN!!!
  KORTÁRSKÉNT IS PONT ÍGY ÉLT, TETT ÉS SZERETETT: ISTENT, HAZÁT, CSALÁDJÁT!!!
  MONDANOM SEM KELL, HOGY MOST IS AKTÍV ÉS MINDANNYI…JÓNKAT KÉPVISEL S MINDENT, AMI MAGYAR=MAG ERŐ!!!
  ÚGYHOGY TEGYÜNK IS ÚGY; – AHOGYAN Ő MONDANÁ!!!
  ÉBREDJETEK MAGYAROK: ISTEN ÉGI=IGEi NAP=NÉPE!!!😘🙏
  JÉZUS KRISZTUS = KÖROSZTÁSÚ JELZÉS!!!💣
  Gójok földjei Galilea, Szamarra, Kánaán hemzseg a rovásleletektől, kő vagy kunbabáktól és a sziklába vájt királysíroktól, hogy a Székely szimbólumokat és a Boldogasszony kultuszt említésre se méltassuk.
  Árpád várostól Szkítopoliszon át Hierosólymát érintve Adiabenéig minden Magyar – és semmi sem zsidó!
  Jézus kiváltképp: Körosztású Jelzés = Jézus Krisztus!!!
  Isten-Isten

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.