2020 december 6., vasárnap
Vona Gábor, a Jobbik elnöke / MTI Fotó: Máthé Zoltán

Vona lemondana, ha kiderülne, hogy zsidó származású – de ez nem antiszemita kijelentés

Share

A radikális jobboldali párt elnöke a Kossuth Rádió stúdiójában reagált azokra a sajtóhírekre, hogy támogatná a mecsetek építését. Szerinte az újságok félreértelmezték a szavait, amikor azt állították, hogy engedélyezné a mecsetépítést. Egy kérdésre válaszolva ismét úgy fogalmazott: ha kiderülne róla, hogy zsidó származású, lemondana a Jobbik elnöki tisztjéről, mert a párt elnökének egy keresztény embernek kell lennie. A rádióstúdión kívül is zajlottak azonban az események: az előző vendég, Nyakó István MSZP-szóvivő bocsánatot kért a Jobbik elnökétől korábbi sértő kijelentései miatt.

Egy néppártnak nem az ideológiát kell néznie, hanem az a feladata, hogy programot építsen, és ahhoz gyűjtsön szavazókat – jelentette ki Vona Gábor annak kapcsán a Kossuth Rádió stúdiójában, hogy sajtóhírek szerint baloldali szavazókra is számít 2018-ban. Mint hozzátette: a szavazói lehetnek volt baloldali és volt jobboldali szavazók is.

A vallásgyakorlás szabadságát támogatja a Jobbik, mint minden parlamenti párt – ezzel cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint a Jobbik mecseteket építene. Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy nem segíti-e az idegen kultúra elterjedését egy ilyen kijelentés, a Jobbik pártelnöke úgy fogalmazott: ők nem csak a brüsszeli kvótával nem akarnak embereket engedni Magyarországra, hanem a letelepedési kötvénnyel sem. Vona kijelentette: ők a migrációval mindig szemben álltak, és ők voltak azok, akik szerint a határkerítés sem elég, és továbbra is a határőrség visszaállítást követelik.

Ma is lemondana az elnöki pozíciójáról Vona Gábor abban az esetben, ha kiderülne, hogy zsidó származású – jelentette ki a Jobbik elnöke. Hozzátette: ez nem antiszemita kijelentés, pártjának vannak zsidó származású tagjai, de mivel a Jobbik egy keresztény-konzervatív párt, ezért annak elnöke legyen egy keresztény ember.

Az egy álom, hogy a Jobbik baloldalról szavazatokat vegyen el, hiszen „Vona úr pártja” egy „virtigli jobboldali, szélsőjobboldali programmal van a porondon”, inkább arról van szó, hogy a Fidesz és a Jobbik között van átjárás, és a nagyobbik kormánypárt ezt egy kampánnyal próbálja elszigetelni – fogalmazott a közmédia rádióstúdiójában szintén csütörtök reggel a szocialista párt szóvivője annak kapcsán, hogy korábban durva kijelentést tett a Jobbik szavazatszerzési stratégiája miatt.

Nyakó István kijelentette: nem a nemi identitás alapján támogatja vagy sem valakinek a politikáját, hanem az alapján, amit mond, és amit képvisel.

Forrás: Híradó.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.