2020 október 26., hétfő
Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője beszédet mond a Szlovén Demokrata Párt (SDS) kampányrendezvényén Celjén, a Golovec csarnokban 2018. május 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Weber: A legnagyobb európai probléma a migráció

Share

A kontinens jelenlegi legnagyobb problémájának nevezte a migrációt az Európai Néppárt frakcióvezetője. Manfred Weber szerint elsődleges a határok megvédése, a politikus pozitív példaként említette Magyarországot.

Az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője a szlovéniai Celjén elsődleges feladatként jelölte meg a külső határok védelmét, amire szerinte Európában most csak a kereszténydemokraták képesek.

Manfred Weber arról beszélt, hogy a jelenlegi legnagyobb európai probléma a migráció, és az EPP számára e tekintetben fontos feltétel, hogy a határokat meg kell védeni. Nemcsak beszélni kell erről, hanem tenni is érte, ahogyan Bulgária tette, vagy Magyarországon Orbán Viktor, és ezért nem kritika, hanem támogatás jár nekik Brüsszelből – jelentette ki a politikus.

Hozzátette: ha a határvédelem megvan, utána segíteni kell a rászorulóknak, de a szilárd határvédelem az elsődleges.

Úgy vélte, az EPP számára a keresztény Európa a legfontosabb alap. Jó a sokszínűség Európában, de egész Európában közös, hogy minden településen van egy keresztény templom – mutatott rá.

hirado.hu

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.
Share

Esetleg más?

#Muzej2019 – Gül baba türbéje

Már többször is kénytelen voltam megállapítani, hogy mi magyarok, furcsa egy nép vagyunk. Most éppen …

Egy hozzászólás van

  1. A Frakcióvezető Úrnak köszönjük az elismerést !
    Bizonyosan erőt ad a mi Miniszterelnökünknak is a határozott véleményével !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.