2018 január 19., péntek
Kép: hirado.hu

Minden egy képben

Share

Ab uno disce omnes”, azaz „Egy tettből (megismered) valamennyit” – Vergilius

A török parti őrség két, migránsokkal megpakolt csónakot tartóztatott föl a hétvégén és próbált visszaterelni Törökországba, ám ekkor az egyik csónak afgánszír utasa úgy döntött, célszerű lenne egy néhány hónapos csecsemőt a vízbe hajítani, pontosabban ezzel fenyegetni a török parti őrség morózus embereit, amennyiben azok őt vegzálni merik, és nem hagyják illegálisan az európai kontinensen kikötni. A zsarolás pillanatát láthatjuk a fenti képen.

Nagyon remélem, liberális olvasóink nem azzal magyarázzák majd a látottakat, hogy ez a tehetséges atomfizikus csak szórakoztatni akarta a gyereket, hogy az ne unatkozzon a hosszú és strapás tengeri úton, esetleg kísérletet próbált tenni, hogy beavassa a vízen járás bonyolult rejtelmeibe. Végül is, azt sosem lehet elég korán elkezdeni.

Sajnos a kép pontosan azt meséli el, amit minden racionálisan gondolkodó ember azonnal megért, amikor rápillant. Csupán a színtiszta valóságot üvölti az arcunkba, miszerint ezeknek ilyen a mentalitásuk, ezek bármikor és bármely helyzetben képesek kitenni bárminek a saját gyerekeiket. A másokét meg pláne. Egyesek csak kerítéseken dobálják át, mások fegyvert adnak a kezükbe, de olyanok is akadnak, akik robbanóövet szerelnek rájuk és a halálba küldik őket. Azt nem tudom, hogy például egy hatéves kislány, vagy akár kisfiú mit kezd majd a 72 paradicsomi szűzzel, de talán most nem is ez a lényeg.

Kép: justgiving.com

Bizonyára mindannyian emlékszünk még arra a hároméves, szír kisfiúra, akinek holtestét a görög partokon találták meg, arccal a homokban; ez a fotó bejárta a világot, lelkünkbe égett a kép, mintegy morbid emblémát ragasztva a 2015-re már végképp kezelhetetlenné vált migrációra. Európát lelkiismeret furdalás gyötörte, s a nyílt társadalom támogatói, a migránsbarát külső és belső ellenség ezt csak fokozta. Még a politikai értelemben megboldogult David Cameron, brit miniszterelnök is hirtelenjében megváltoztatta addigi, elzárkózó álláspontját a szírek befogadásával kapcsolatban, s pálfordulását a kisfiú halálával indokolta. Persze nyilván véletlenül felejtette el megemlíteni, hogy a németek épp a bejelentését megelőző napon zsarolták meg – nem is túl burkoltan – a brit eu-s tervek támogatásának mellőzésével, amennyiben kitart a „nem fogadunk be menekültet” politikája mellett. Persze régóta tudjuk, egy halott gyerek jóval nagyobb hatást gyakorol a közvéleményre, mint a fémesen csikorgó politikai zsarolások ténye.

Később hiába derült ki, hogy a kisfiú apukája maga volt az embercsempész, aki nem adott mentőmellényt a gyerekre, s annak halála után, mondhatni azonnal fordult is vissza a következő fuvarért, addigra Európa szíve már halálos sebet kapott, úgy érezte felelős a humanitárius katasztrófáért, s mély fájdalmában nem tette föl azt a kérdést, vajon mit várhatunk attól a kultúrától, amely így bánik a saját gyerekeivel?

Pedig ez kulcskérdés, mert plasztikusan ábrázolja azt a mentalitást és életszemléletet, amely ezeket az embereket jellemzi. És nem, itt nem elszigetelt esetről van szó, ahogy a robbantások sem elszigetelt esetek, nem beszélve a Nyugat-Európában mára hétköznapivá vált, afrikai és közel-keleti migránsoknak köszönhető nemi erőszakokról. Szóval kedves, még mindig az életképtelen nyitott társadalom ideológiájában rekedt liberálisok, tegyétek föl magatoknak a kérdést, ha egy muszlim így bánik egy szintén muszlim, tökéletesen védtelen és kiszolgáltatott csecsemővel, akkor vajon mire számíthat az a befogadó társadalom, amely eleve alacsonyabb rendű egy muzulmán számára, mint a saját kultúrköre?

A híradó teljes adása ITT tekinthető meg.

Hozzászólások

hozzászólás

The following two tabs change content below.

Callidus

Politikai, közéleti, olykor irodalmi szövegeim csokorba szedésével kívánom a kedves Olvasót töprengésre késztetni. Vagy dühöngésre. Vagy csak józan gondolataik számbavételére, mely tevékenység némelyeket talán tettekre sarkall, míg másokat bölcs hallgatásra. Meglátjuk.

Latest posts by Callidus (see all)

Share

Esetleg más?

Múltfeltárás és igazságtétel – egy könyvbemutató tanulságai

 – Mezőhegyi Gyula beszámolója – Közel három évtizeddel a kommunista rendszer bukása után Magyarországon jogosan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.