A 16 éves Pusztai Liza bronzérmes lett a vívó Európa-bajnokságon Posted in: Egyéb kategória

A mindössze 16 éves Pusztai Liza nagyszerű teljesítménnyel jutott elődöntőbe női kardban, így már biztosan érmes a grúziai felnőtt vívó Európa-bajnokságon.

Pusztai Liza korát meghazudtolva menetelt az Európa-bajnokságon. A kadet Európa- és világbajnok magyar tehetség a nyolc közé magabiztos vívással jutott el, a főtáblán spanyol, majd azeri riválisát is könnyedén legyőzve.

A nyolc között, az éremért azzal a német Anna Limbachhal találkozott, aki a 32-ben 15-2-re verte Záhonyi Petrát. Pusztai azonban nem ijedt meg tőle, s már az elejétől a kezébe vette az irányítást. Az asszó során a BVSC versenyzője folyamatosan növelte, majd tartotta három-négytusos előnyét. Limbach 14-10 után ugyan bevitt még két találatot, de Pusztai végül 15-12-re győzött.

A 16 éves Pusztai Liza bronzérmet nyert női kardban a grúziai vívó Európa-bajnokság nyitónapján.

“Persze, persze, jól vívtam a nap folyamán, de az utolsó asszóban nem, és azért ez zavar” – idézte őt a magyar szövetség honlapja.
Hozzátette: bár izgult egy kicsit, de nem érezte, hogy ez visszavetette volna.
“Tulajdonképpen egész simán jutottam el az elődöntőig, és akkor még nagyon örültem ennek az eredménynek. Most majd egy kicsit később fogok ismét mosolyogni…” – mondta.