A 19 éves Kenderesi megverte Michael Phelpst pillangón, Cseh is továbbjutott Posted in: Egyéb kategória

Cseh László és Kenderesi Tamás is elődöntőbe jutott a 200 méter pillangó hétfői előfutamaiból a riói olimpián.

A 30 esztendős Cseh, a szám világ- és Európa-bajnoka a – papíron – legerősebb futamot 1:55.14 perccel megnyerve, a második legjobb idővel került tovább.

“Jó volt ez így délután, sok energiám benne maradt, de ez most elég volt. Sikerült spórolnom, délután teljesen más lesz. Most sokan csak fürödtek. Azért az utolsó ötvenen megnéztem, mit tudok. Kétszáz pillangón tudat alatt is van bennem egy pici fék, amikor látom, hogy elől vagyok és jól megy, nem adok ki mindent magamból” – mondta a Rióba pályafutása első ötkarikás aranyáért érkező Cseh.

Nála gyorsabb csak a 19 éves Kenderesi volt: a pécsi úszó a 19 aranyával minden idők legeredményesebb olimpikonját, az amerikai Michael Phelpset is megelőzve szintén megnyerte a futamát 1:54.73 perces egyéni csúccsal.

“Többször beleesek ebbe a hibába, hogy kicsit erősen megyek. Bízom benne, hogy most nem úgy lesz, mint az Európa-bajnokságon. Első úszásra azt hittem, ez olyan 1:56-os idő lesz, de megláttam Michaelt, és úgy éreztem, menni kell. Úgy gondoltam, akkor inkább megverem, persze ez akkor lenne komoly, ha ő is erősen úszott volna. Remélem, ez nem vett ki belőlem túl sokat. Nem érzem most ezt. Ha ilyen érzésekkel életem legjobbját tudtam úszni, akkor ezen még lehet javítani” – értékelt Kenderesi.

A szám elődöntőjét – Cseh és Kenderesi részvételével – magyar idő szerint kedd hajnali 4.09-től rendezik.