A Kiegyezés 150. évfordulóján… Posted in: Egyéb kategória

Wekerle Sándor gazdaságpolitikájának tanulságai napjainkra nézve – tudományos kerekasztal a WSUF-en.

Prof. Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Prof. Dr. Popp József, a Debreceni Egyetem tanára, továbbá a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola (WSUF) két tanára, Dr. Raffay Ernő történész és Dr. Tóth Gergely közgazdász részvételével tartják meg az I. Wekerle Tudományos Fórumot. A tudományos kerekasztalnak a többszörös miniszterelnök, pénzügyi zseni Wekerléről elnevezett Főiskola ad otthont, január 30-án (hétfőn) 14 órától.

A WSUF oktatója, és az MTVA egyik ismert személyisége, Rabb Ferenc által vezetett kerekasztal-beszélgetést egyrészt a Főiskola névadója előtt tisztelegve rendezik meg, ugyanakkor a Kiegyezés 150. évfordulóján az emlékév egyik legelső rendezvénye lesz. Mindez alkalmat teremt arra is, hogy a neves és elismert szakemberek a wekerlei pénzügy- és gazdaságpolitikát bizonyos tekintetben összevessék napjaink egyes kormányzati intézkedéseivel. Különösen érdekes elemezni az akkori és a jelenlegi szakpolitikai lépéseket (pl. az adópolitikát), amelyek a gazdasági fejlődést és a közjót szolgálják.

A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola a főváros VIII. kerületében, az új városközpontnak számító Corvin-negyedben, a Jázmin u. 10. szám alatt található.