Csonka családok és magányos nagymamák találhatnak egymásra Posted in: Egyéb kategória

Pótnagymama- és pótunoka-kereső lehetőséget biztosít ősztől internetes felületén az Egyszülős Központ – írja a Magyar Idők. Más szervezetek is keresik a lehetőséget arra, hogy a generációk egymásra találjanak; a jelek szerint erre jelentős a társadalmi igény, de a barátkozás hosszadalmas dolog.

Pótnagyikereső lehetőség már most is létezik az alapítvány honlapján, ám miután nagy társadalmi igényt tapasztaltak a lehetőség iránt, ősztől kampányszerűen foglalkoznak ezzel a területtel.

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2005-ben jött létre. Tavaly év végén félmilliárd forint kormányzati támogatást kaptak, amelyből várhatóan idén ősszel, de legkésőbb a jövő év elején nyitják meg az Egyszülős Központ székházát. Április óta már működik az internetes portáljuk, szakembereik jogi és pszicholó­giai tanácsadást folytatnak, rászorultakat támogatnak, üdültetnek.

Az Egyszülős Központ kutatásából – amelynek során ezer egyedülálló szülőt kérdeztek meg – kiderül: az anyagi gondoknál is nagyobb problémát jelent az elszigetelődés, és az, hogy magukra vannak hagyva. Ezen próbálnak segíteni az alapítványnál, nemrég indítottak egy internetes újságot, és ősztől tervezik a nagyikereső, unokakereső kampány indítását.