Erdély ízei és kultúrája mutatkozik be az első Transylvanicum fesztiválon Posted in: Egyéb kategória

Hagyományos erdélyi ízekkel, kézműves vásárral és kulturális programokkal várja az érdeklődőket a Transylvanicum fesztivál szeptember 8. és 10. között Budapesten, a Bálna melletti Nehru parton.

Erdély kulturális és gasztronómiai értékeit, legfontosabb kézműves termékeit mutatják be az első alkalommal megrendezett Transylvanicum fesztiválon. A háromnapos rendezvényen a színpadi fellépők között lesz pénteken Keresztes Ildikó, a No Sugar zenekar, szombaton Baricz Gergő és bandája ad koncertet, vasárnap pedig cigányzenés gálaműsort tartanak, de minden nap lesz közös éneklés és táncház is.

Erdélyi népmesével várják a gyerekeket

Az erdélyi ízek között mindhárom napon meg lehet kóstolni többek között a “töltelékes káposztát”, kézműves kolbászok nagy választékát, óriás palacsintát és a helyi kürtős kalácsot is, de a legjobb erdélyi pálinkákat és kézműves söröket is elviszik a kiállítók a helyszínre.

A családi programok nagy részét vasárnapra szervezik, ekkor a gyerekeket székely és erdélyi népmesékkel és helyi kézműves foglalkozásokkal várják.

Székelyföld igazi ékszerdoboz

Az eseményen hagyományos erdélyi ízekkel, hagyományőrző táncegyüttesekkel, kézműves vásárral, kulturális programokkal (kicsiknek és nagyoknak egyaránt), prémium kategóriás erdélyi termelőkkel, és számos izgalmas fellépővel várják a látogatókat a szervezők, ahol nemcsak a jó hangulatról, hanem a finom falatokról és kortyokról is gondoskodnak.

A szervezők terve az, hogy ez a program ne csak egyszeri alkalommal, hanem évente megrendezett programsorozat keretében mutathassa be Erdély egy-egy szeletét a nagyérdeműnek. Erdély, Székelyföld igazi ékszerdoboz, amely rendkívül színes kultúrájában és gasztronómiájában.

A rendezvény egyebek mellett Böjte Csaba atya áldásával veszi kezdetét.