Hétfőn kezdődik a Szent István Könyvhét Posted in: Egyéb kategória

Hétfőn kezdődik és jövő szombatig tart a Szent István Könyvhét. A keresztény szellemiségű könyvkiadók seregszemléjén a budapesti Ferenciek terén felállított sátrakban 30 könyvkiadó várja minden nap délelőtt 9-től este 7 óráig a látogatókat.

A Szent István Társulat standja a XXIII. Szent István Könyvhéten, a budapesti Ferenciek terén 2015-ben – Fotó: Marjai János / MTI

A könyvhetet Erdő Péter bíboros, a rendezvényt szervező Szent István Társulat fővédője nyitja meg hétfő délelőtt. A megnyitó keretében a bíboros Spányi Antal székesfehérvári megyés püspökkel együtt átadja az idei Stephanus-díjakat.

A könyvhéten a katolikus egyházi kiadók, a szerzetesrendek kiadói és a katolikus sajtó képviselői mellett bemutatkoznak a protestáns kiadók is.

A szervezők tájékoztatása szerint az olvasókat csaknem 7 ezer kiadvánnyal, köztük 71 könyvheti újdonsággal és nagy kedvezményekkel várják.

A Ferenciek terén 43 szerző dedikálja majd könyveit – mások mellett Jelenits István piarista szerzetes, Lackfi János költő, Beer Miklós váci megyés püspök és Szabó Ferenc jezsuita szerzetes -, a Stephanus Könyvesházban pedig minden délután előadásokat és könyvbemutatókat tartanak.