Igazi Csíki (Tiltott) Sör – árverés árva gyerekek megsegítésére Posted in: Egyéb kategória

A IV. Budapesti Székely Bálon a Csíki Sör Manufaktúra felajánlásából a tombolanyeremények között egy láda, még Igazi Csíki Sör néven futó sör is volt, melyet az OIKOSZ Alapítvány elnöke, Nagy Ervin nyert meg feleségével, akik úgy döntöttek, árverésre bocsájtják a nyereményt, a befolyt összeget pedig a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás árváinak ajánlják fel.

“Meginni nem fogjuk, elajándékozni nem akarjuk, így felajánljuk a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által szervezett IV. Székely Bálon, a tombolahúzáson nyert egy ládányi Igazi Csiki Sört jótékonysági célra” – olvasható A LICITÁLÁSRA LÉTREHOZOTT FACEBOOK-OLDALON.

A licit 5 000 Ft-ról indul. A befolyó összeget, azaz a legnagyobb beérkező felajánlást az Oikosz Alapítványon keresztül juttatják el a Szent Erzsébet Társulásnak és az ott élő árváknak, Marosvásárhelyre. A láda Igazi Csiki Sört pedig természetesen a legtöbbet felajánlóhoz kerül.

Az 1998-ban bejegyzett Szent Erzsébet Társulás Marossárpatakon és Marosvásárhelyen létesített gyermekotthonaiban elhagyott, elárvult gyermekeket nevelnek családi típusú házakban. Korhatár nincs, a fiatal felnőttek addig laknak ott, mígnem munkát, lakást találnak. A gyermekekkel főállásban alkalmazott nevelők foglalkoznak. A Társulás alapítója Bakó Béla, római katolikus lelkész, a kolozsvári rendház közösségéhez tartozó ferences szerzetes, Pál atya, akinek Böjte Csabához hasonló áldásos munkája sajnos még nem került reflektorfénybe, így a gyermekek minden apró segítségre rászorulnak.

“Kérünk minden jó érzésű magyar embert, barátunkat, ismerősünket, hogy egy-egy megosztással, csatlakozással, vagy “tetszik” kattintással népszerűsítse ezt a csoportot, amely február 19. éjfélig, azaz a licitálás végéig fog működni. Így válik egy véletlennek tűnő, szerencsének látszó, de mindenképpen sorsszerű nyereményből értékes adomány…” – írja Nagy Ervin és Radwány-Nagy Dóra.

A marosvásárhelyi árvákról bővebben: http://www.edfam.ro/hu illetve az alábbi kisfilmet: