Kezdődik az első Balaton Fesztivál Balatonkenesén Posted in: Egyéb kategória

Csütörtökön indul az első Balaton Fesztivál Balatonkenesén, ahol tizenhat fellépő és családi programok is várják az érdeklődőket vasárnapig.

“Olyan fesztivált szerettünk volna létrehozni, amely a családoknak is szól. Az ingyenes programsorozaton a sztárfellépők mellett különféle családi programok is várják az érdeklődőket” – hangsúlyozta Bagi Péter, a fesztivál szóvivője.

A Széchenyi parkban tartandó fesztivál nyitónapján rapcsapatok, a Sub Bass Monster, az Animal Cannibals és az Akkezdet Phiai adnak koncertet, míg pénteken a rocké lesz a főszerep. Fellép az Élő Zene Fesztivál régiós nyertese, a veszprémi Queen’s Land, az ír rockot játszó Firkin, a 45 éves Lord valamint a Reckless Roses.

Szombaton retro bulit tartanak a Groovehouse, az UFO, a Kozmix és két népszerű dj, Náksi és Dominique részvételével.

Vasárnap napközben gyermekműsorokkal és a Varnyú Countryval, valamint a Mokka Tribute együttessel várják a közönséget. Este a Republic és a Balkan Fanatik zenél.

A zenei programok mellett a street food utca kínálatából és az ország minden tájáról érkező kézművesek portékáiból is válogathatnak az érdeklődők. A hagyományos fesztiválételek és különleges street food kínálat mellett a látogatók megkóstolhatják a kézműves és kisüzemi sörfőzdék, pincészetek és pálinkaházak termékeit is. De olyan ételeket is kínálnak majd mint a füstölt pisztráng vagy fagyival töltött kürtős kalács.