Ki lehet az ellenfelünk a nyolcaddöntőben? Posted in: Egyéb kategória

Németország győzelmével biztossá vált a magyar válogatott továbbjutása a franciaországi Európa-bajnokságon. A ma esti mérkőzések tétje már csak az, hogy hányadik helyen zár a nemzeti tizenegy és kivel kerül össze a nyolcaddöntőben.

– Ha első helyen zárjuk a csoportot, akkor valószínűleg Belgiummal játszanánk a nyolcaddöntőben. Ehhez viszont Portugália ellen legalább döntetlent kellene játszanunk. Bár ez a párharc csak az esti mérkőzések után válhat biztossá, hiszen az írek, vagy a svédek esetleges győzelmével akár borulhat a papírforma.

– Ha második helyen zárjuk a csoportot, akkor Anglia lesz az ellenfelünk a legjobb 16 között. A második helyhez az is elég, hogyha Izland nem nyer az osztrákok ellen.

– Ha harmadik helyen zárjuk a csoportot, akkor Horvátországgal kell összemérnünk a tudásunkat. Sokáig úgy tűnt, hogy a spanyolok futnak be a D csoport élén, a tegnapi találkozó azonban a horvátok győzelmével zárult. Harmadikok viszont csak akkor leszünk, ha Portugália és Izland is nyer az utolsó fordulóban.