Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál Komlón Posted in: Egyéb kategória

Megkezdődött pénteken a huszonegyedik Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál Komlón, amelynek versenyprogramjában vasárnapig négy ország nyolc együttese méri össze tudását a mecseki városban.

A hétvégi versenyprogramokon két kínai, egy lengyelországi, illetve sepsiszentgyörgyi énekkar, valamint kecskeméti, péceli, pécsi és nyíregyházi kórus vesz részt. Versenyen kívül közreműködik a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola kis- és nagykórusa is.

Az együttesek szombat délelőtt római katolikus templomban egyházzenében, délután pedig a színház- és hangversenyteremben polifón kategóriában mérik össze tudásukat. A díjátadó gálahangversenyre vasárnap 16 órától a városi sportközpontban kerül sor.

Komló 1972 óta általában kétévente rendezi meg a Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivált. Az esemény célja a zeneszerző műveinek, munkásságának megismertetése, a nemzetek közötti barátság erősítése, a részt vevő országok népdal- és kórusmuzsika-kincsének megismertetése, valamint a kortárs kórusművek bemutatása, népszerűsítése.

A város eddig több mint 30 ország csaknem 160 együttesét látta vendégül.