Magyar termelői piac nyílt a Hegyvidéken Posted in: Egyéb kategória

Megnyílt a hegyvidéki termelői piac kedden Budapesten a XII. kerületben; a piac első helyszínét Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester és Kaszás Attila, a Termelői.Hu Kft. ügyvezető igazgatója adta át a Hegyvidéki Önkormányzat Polgármesteri Hivatala melletti kis téren.

 

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a megnyitón hangsúlyozta: a termelői piacok lehetővé teszik, hogy a magyar termelők közvetítő kereskedők nélkül juttathassák el friss, ellenőrzött terményeiket a vásárlókhoz. A vásárló számára pedig egyszerűbb és gyorsabb lehetőséget kínálnak a mezőgazdasági termékek beszerzéséhez.

 

A XII. kerületi önkormányzat közleményében idézte Pokorni Zoltán (Fidesz–KDNP) polgármestert, aki megnyitó beszédében kiemelte: az országos átlagnál környezet- és egészségtudatosabb hegyvidéki lakosság igényeihez igazodva, az önkormányzat támogatásával valósulhatott meg a MOM Kulturális Központ területén a Biopiac. A ceglédi kistérségi termelőkkel már korábban is volt együttműködés, és ennek következő lépéseként jött létre a hegyvidéki termelői piac.

 

A piac a kerület öt különböző, naponta más-más helyszínén várja a vásárlókat. Kirakodnak például a János Kórháznál és a Kiss János altábornagy utcában is.

 

A hegyvidéki termelői piacon albertirsai, dánszentmiklósi, tápiószőlősi, ceglédberceli és nagykőrösi termelők árusítanak nyomon követhető termékeket, így szezonális, friss, magyar minőségi termelői zöldségeket, gyümölcsöket, gyümölcsleveket, lekvárt, mézet.

 

A Jagelló úti szombatonkénti biopiac továbbra is működik – ismertette a VM közleményében.