PannonParát kap a legijesztőbb mozi Posted in: Egyéb kategória

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a rövidfilmeket felvonultató Pannonfíling mozgóképes találkozót november elején Veszprémben. A filmszemle legijesztőbb alkotását különdíjjal jutalmazzák.

Ötvenhárom hazai és határon túli alkotás érkezett a november 4-re tervezett találkozóra, ahová műfaji megkötés nélkül jelentkeztek az alkotók, többségében negyedórás alkotásokkal. A beérkezett alkotásokból szakmai előzsűri választotta ki a huszonegy versenyfilmet.

2015-ben a legviccesebb, tavaly a legromantikusabb film kapta, az idei esztendőben pedig a legfélelmetesebb alkotás nyeri el a különdíjat. Erre utal a különdíj PannonPara elnevezése.

A találkozó lehetőséget ad a filmek versenyeztetésére, elsősorban azonban a “filmklub hangulat” a szemlén, ahol az alkotók, a zsűri és a nézők megoszthatják egymással gondolataikat.

Az idei találkozó zsűritagjai Fazekas Gyöngyi, a tavalyi fesztivál győztese, Krámer György, táncművész, koreográfus és Pálfi György, filmrendező.

A találkozón Engelmann Péter előadását is hallhatják az érdeklődők, aki a #help című, önerőből készült rövidfilm nemzetközi fesztiválszerepléseinek tapasztalatait osztja meg a hallgatósággal. A fesztiválon a legijesztőbb alkotáson kívül az első három helyezett kap elismerést és átadnak egy közönségdíjat is az ingyenesen látogatható rendezvényen.