Rockmaraton 10 napon át Posted in: Egyéb kategória

Tavaly ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Rockmaraton Fesztivál, azonban ez mit sem vett vissza a lendületből: a szervezők ezúttal is újabb nevekkel erősítenek nemzetközi fronton.

Idén már 10 napon át tartó, maratoni programdömpinggel érkezik a Rockmaraton – a világtörténelem egyik leghosszabb rock fesztiváljának ezúttal is a tavaly jól bevált dunaújvárosi Szalki-sziget ad otthont. A látogatók mindannyian szerették, hogy az éves rendes mulatást és nyaralást egy árnyékos kempingben és saját strand mellett élvezhették ki – a helyszín remek természeti adottságainak köszönhetően egyedülálló hátteret ad élményeknek, amikből persze ezúttal sem lesz hiány. A szervezők a következő egy hónapban heti négy nemzetközi előadót jelentenek be, melyek közül meg is érkezett az első adag.

Hatalmas öröm a hazai rajongóknak, hogy a közelmúltban Budapesten dupla teltházas koncertet adott Ignite is ott lesz július 8-17. között Dunaújvárosban, ahol klasszikus slágereik mellett 10 év kihagyás után megjelent friss albumuk dalai is elhangzanak majd. Hozzájuk csatlakozik a ’90-es évek new york-i és new jersey-i hardcore színterének egyik legszínesebb tagja, a kemény alapokat rap betétekkel és néhol fúvósokkal is kiegészítő Dog Eat Dog.

A fesztivál ezen a nyáron is széles zenei palettára törekszik, így a trash metal szcéna klasszikusait és aktuális nagyjait is meginvitálta Magyarországra. A 2003-as ‘Evil Never Dies’ albumával még egy személyben Joel Grind-et jelentő, mostanra azonban teljes zenekarrá bővült Toxic Holocaust-ot is a fellépők között tudhatjuk. Az amerikai banda mellé egy igazi legenda is bejelentésre került, a Testament személyében, akik immár több, mint 15 éve vannak jelen a zenei színtéren, ezalatt pedig több mint 15 millió példányban értékesítették albumaikat világszerte.

A mostani bejelentéssel együtt 14-re nőtt a nemzetközi fellépők névsora – olyan, korábban már ismertetett nevekkel együtt, mint az Amon Amarth, a Behemoth, az Epica, a Sonata Actica vagy a Madball – még nincs vége a meglepetéseknek. A hazai mezőnyt természetesen továbbra is számos remek zenekar képviseli, mint a Road, az Ossian, a Paddy and the Rats, a Depresszió vagy épp az Alvin és a Mókusok, itt is érkeznek még közönségkedvencek.

A teljes fellépőlista megtalálható a Rockmaraton weboldalán, illetve a fesztivál folyamatosan frissülő Facebook oldalán és hivatalos eseményén is. A rendezvényre változatlanul rendkívül pénztárcabarát áron, 15 990 Ft-ért kaphatók a 10 napos EARLY BIRD bérletek a Ticketportal hálózatában. Hamarosan VIP kiegészítő bérletek is válthatóak, valamint elérhetővé válik a Szép kártyás fizetési lehetőség is.

The post Rockmaraton 10 napon át appeared first on Fesztikörkép.