Utcazene fesztivál Szatmárnémetiben Posted in: Egyéb kategória

Öt színpadon több mint 25 művész és együttes lép fel Szatmárnémetiben a péntektől vasárnapig tartó utcazenei fesztiválon.

A Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület által szervezett rendezvény keretében olasz, angol, bolgár, ír, román és magyar zenekarok, zenészek állnak a szatmárnémeti közönség, és a szakmai zsűri elé, mely a fesztivál végén 3000 euró (930 ezer forint) értékben oszt ki díjakat.

A zsűri elnöki tisztségét Muraközy Péter, a Veszprémi Utcazene Fesztivál főszervezője, a Sziget és Volt fesztivál programigazgatója látja el. Az előadók között lesz az El Bechin, Lorenzo Galli, a Social Salto, a Vodoo Papa Duo, a CeZar, Alex Torres, a ToSoda Project, valamint a tatabányai Bohemian Acoustic is.

A 25 fellépő közül 15-öt egy szakmai zsűri választott ki a jelentkezők sorából. Mellettük helyi zenészek, együttesek és meghívott előadók kapnak lehetőséget a szatmárnémeti utcai zenélésre.

Az elkövetkező három napban a “streetháromság jegyében” biztosítanak bemutatkozási alkalmat a street art és a street food képviselőinek is. Így a fesztivál vendégei a zeneiek mellett gasztronómiai és látványbeli élményeket is gyűjthetnek.