Varacskosvaddisznó-burgert is kóstolhatunk a zalaegerszegi vadpörköltfesztiválon Posted in: Egyéb kategória

Vadászati konferenciával és szüreti felvonulással pénteken kezdődik az Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál – Zalai teríték elnevezésű háromnapos rendezvény Zalaegerszegen. 

A program kiemelt célja Zala megye vadászati értékeinek, vadgasztronómiájának és borvidékeinek a bemutatása.

A fesztivál elődjeként az első belvárosi szüretet 2008-ban rendezték meg Zalaegerszegen. A rendezvény 2015-ben új elnevezést kapott és átalakult: az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai teríték – igazi közösségi térré varázsolja az őszi belvárost. A programok – a vadászati konferencia, a vadászkutya-felvonulás, a jótékonysági vadfőzőverseny – iránt egyre nagyobb az érdeklődés.

A zalaegerszegi fesztiválon a vadgasztronómia kiemelt szerepet kap: a pénteki vadászati konferencián Burján Csaba vadász-gasztronómus előadásában a 21. század vadgasztronómiáját mutatja be.

Szombaton, a jótékonysági vadfőzésen rekordszámú, csaknem 80 csapat készít vadételeket.

Vadételt egyébként a “vadpörköltpontokon” is lehet majd kóstolni a fesztivál ideje alatt, a zalaegerszegi éttermekben pedig különleges fesztiválmenüt – például varacskosvaddisznó-burgert és hideg rózsásra sült szarvast – szolgálnak fel.

Szombaton a belvárosban vadászkutya-felvonulást tartanak, a Rákóczi úton borászati kiállítás nyílik és megrendezik a zalai bordalos találkozót is. Vasárnap Vizslaparki Piknikre várják a családokat, a fesztiválprogramot a Zalai 47. Honvédzászlóalj látványos bemutatója és felvonulása színesíti.

A belvárosi színpadon hagyományőrző együttesek lépnek fel, köztük a Zalai Táncegyüttes, az Albatrosz és a KISZÖV Senior Táncegyüttes. A Hevesi Sándor Színház művészei 100 év dalai című műsorukkal szórakoztatják a közönséget. A fesztivál vendége lesz az USEME, a Magna Cum Laude, Odett, valamint Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, a programsorozat vasárnap a Karthago koncertjével zárul.