28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál Posted in: Egyéb kategória

Tizenöt helyszínen borkóstolókkal, pincebejárásokkal, koncertekkel, családi és gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket szombaton és vasárnap a 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál, amelyre pincejárat is indul Budapest belvárosából.

Az idei rendezvény ötvennél is több fellépővel zajlik, miközben különleges pezsgőket, borokat kóstolgathatnak a vendégek, akik a koncertek meghallgatása mellett több kiállítást is megtekinthetnek.

A látogatókat új fesztiválhelyszínek is várják. A volt Budafok mozi helyén, az úgynevezett Szieszta ponton szabadtéri filmvetítéseket tartanak a nyolcvanas évek legjobb magyar rajz- és játékfilmjeiből, este pedig az idén 75 éves Casablancát és az Indul a bakterház című filmet tekinthetik meg a nézők. Vasárnap este a Magyarország-Portugália labdarúgó világbajnoki selejtezőt közvetítik a szervezők.

Az árnyas-ligetes kialakítású területen a Kárpát-medencei és határon inneni vendégborászok is várják a borkedvelőket.

A másik új helyszín a Szent István tér lesz (fesztiválnevén Gyermekliget), ahol különböző interaktív játékokkal szórakozhatnak a legkisebbek a szüleikkel együtt.

A borfesztivál megnyitóját a Savoyai Jenő téren tartják szombat délelőtt, ezt szüreti felvonulás követi a magyarországi borrendek részvételével a Záborszky Pincéhez.

A fesztiválra Budapest belvárosából közvetlen buszjárat is közlekedik.

Az esti koncertek előadói közt lesz A Dal 2017 győztese, Pápai Joci és Tóth Vera, aki a Kéknyúl Trióval zenél majd. Fellép még többek közt a Kerekes Band, a Kaláka, a NAZA, a Bagossy Brothers Company és a New Level Empire is.