A magyarok nyilaitól ments meg uram minket! – Honfoglalás vagy hon-visszafoglalás, ahogy valójában történt Posted in: Egyéb kategória

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet és az Orbán Balázs Intézet által életre hívott Orbán Balázs Akadémia új programsorozatot indított, melynek keretein belül történelmi és irodalmi témákban kerül sor előadásokra Dr. Hidán Csaba László történész és Takaró Mihály irodalomtörténész jóvoltából.

Az első rendhagyó történelem órán Dr. Hidán Csaba és segítői korhű ruházatban és eszközökkel vezette be hallgatóságát a Honfoglalás, vagy inkább a hon-visszafoglalás történetébe. A szemléletes előadás során a résztvevők megismerkedhettek Árpád népének harcmodorával, viseletével, eszközeivel és szokásaival.

Amennyiben Ön is kíváncsi arra miként ülték meg őseink a lovat, hogyan repítettek nyílzáport ellenségeikre és milyen elképesztő háttértudással rendelkeztek a megmaradást illetően, választ kaphat, ha megnézi Dr. Hidán Csaba a Honfoglalás – Honfoglalók öröksége című előadásáról készült vágatlan videónkat: