A tanulás örömét segít felfedezni az első Pécsi Tanuló Fesztivál Posted in: Egyéb kategória

Első alkalommal rendezik meg a pénteken kezdődő Pécsi Tanuló Fesztivált a baranyai megyeszékhelyen, erre az ad lehetőséget, hogy a város korábban elnyerte az UNESCO Tanuló város díját (Global Learning City Award).

A kétnapos esemény a környezeti nevelés, a képességfejlesztés, a tudástranszfer, a kultúra és a művészetek témaköreit öleli fel. Célja, hogy segítse felfedezni a tanulás örömét, egyéni és társadalmi hasznosságát, fokozza a tanulási teljesítményt.

A rendezvénysorozat témáit és programkínálatát zömében pécsi szervezetek, cégek és intézmények önkéntes felajánlásaiból állították össze a szervezők. A fesztivál keretében 73 szervezet 130 programot rendez 27 helyszínen.

A résztvevőket kreatív foglalkozások, előadások, kis- és nagycsoportos bemutatók, képességfejlesztő játékok, vetélkedők várják, de zenei előadásokat, divatbemutatókat, koncerteket és táncházat is tartanak. A programban erőmű- és patikalátogatás, gyógyszerkészítés, digitális fejlesztő játék, kutyaterápiás bemutató is szerepel.

A fő helyszínek között van a pécsi Széchenyi tér, a Szent István tér, a Civil Közösségek Háza, a Jókai tér és a Búza tér.

További részletek a tanulofesztival.ckh.hu honlapon találhatóak.