Álommunka talál gazdára a Az írás forradalma rendezvénysorozaton, az Alle-ban Posted in: Egyéb kategória

Kezdetben a plázákra az értelmetlen fogyasztás bálvány-templomaként gondoltunk. Mára az üzemeltetők, úgy látszik, rájöttek: ahhoz, hogy tartsák a versenyt, másféle habitusú embereket is meg kell szólítaniuk. A bevásárlóközpontok egyfajta közösségi térré fejlődtek az utóbbi időben. Az Újbuda-központban , a hajdani Skála Áruház helyére épült Alle Centerben szeptember 14-től október 14-ig  zajlik az Írás Forradalma.

Ha ez így áll, akkor írjuk le, mi is ez! Elsősorban ismeretterjesztő kiállítás az írás történetéről. Sajnos ez nem igazán tárgyiasult, de nyilván úgy rendkívül költséges lett volna. Ehelyett gigantikus, könyvet formázó táblák vezetik le a kommunikáció maradandó változatának fejlődését az őskori barlangrajzoktól a latin betűs írásbeliségig. Megtudhatjuk azt is, mi a frász az a hírnökbot.

Az egyik sarokban – legközelebb szeptember 21-én 15 és 20 óra között – fiatal hölgyek avatnak be minket például a székely rovásírás rejtelmeibe. Ugyanitt írásképünk elemzése leplezhet le minket.

Szeptember 29.-én kedvenc bloggereinkkel, október 6.-án pedig vloggerekkel (video-bloggerekkel) találkozhatunk, mindkét nap délután négy órai kezdettel. E beszélgetéseket maga Hajós András vezeti.

A programot különféle nyereményjátékok színesítik: tízezer forint Alle-beli költés esetén akár New York-i utazás boldog részesei lehetünk.

Mielőtt még az átlátszó üzleti szellemiség vádja érhetné a szervezőket: irodalmi jellegű pályázat is szerepel a repertoárban. Ez egy blogger-verseny, amelyben tárgynyeremények is gazdára lelnek ugyan, de a fődíj egy álommunka: egy évig lehetünk az Alle bloggerei!

Részletekért böngésszük az alle.hu oldal megfelelő menüpontját!

Szerző és fotók: Villax Richárd / Fesztikorkep.com