Elkapkodták a jegyeket az “ifjú rockveteránok”, a Uriah Heep budapesti fellépésére Posted in: Egyéb kategória

Ezen írás eredetileg ajánló lett volna, de ezúttal már csak ráhangolni tudjuk a bulira azt az ezer-néhányszáz szerencsés rajongót, aki kapott még jegyet az angol Uriah Heep Akváriumban tartandó koncertjére.

Természetesen a derék zenészek nem kopoltyúval lélegeznek; az Akvárium egy, a soha fel nem épült Demszky-féle Nemzeti Színház alapgödrében működő szórakozóhely a budapesti Erzsébet téren.

Sajnálatos, hogy mióta a Petőfi Csarnokot elbontották, szinte nincs klub és aréna közt átmenetet képező hely a fővárosban (talán csak a Tüske Csarnok, de azt akusztikája miatt nem szívlelik a koncertszervezők). Így, aki Uriah Heep-et akarja látni-hallani, annak az esemény fb oldalát tudjuk ajánlani, hátha egy-egy rajongónak közbe jön valami, és felkínálja jegyét. Persze, résen kell lennünk, hisz létezik olyan weboldal, ahol dupla áron (!!) kínálnak belépőt.

No, de kik is ők, akikért ennyire odavan a nép?

A zenekar ötven éves immár, bár az eredeti tagok közül „csupán” Mick Box gitáros nyüvi még a húrokat. A többiek sem mai gyerekek, mégis észveszejtő energiával szántják fel a világ színpadait.

Uriah Heep rocktörténelmi jelentősége felbecsülhetetlen. Elég, ha csak azt mondjuk el, hogy több szakíró állítása szerint Gipsy című daluk volt a világ legelső heavy metal száma, még 1969-ben. Azután is olyan nótákkal tették gazdagabbá a világot, mint az Easy Livin’, a July Morning, vagy a Lady in Black.

Azóta is két-három évente előrukkolnak új albummal, melyek simán hozzák a régi színvonalat, legföljebb a befogadó közeg lett más. Budapestre is az ez év augusztusában megjelent Living the Dream lemez dalait hozzák el, de persze klasszikus szerzeményeikkel sem fognak fukarkodni.

A rendezvény nem tartozik Nemzeti Ünnepünk programjainak körébe, egyszerűen csak október 23.-án ér hazánkba a turné.

Kik? Uriah Heep, angol rock zenekar

Hol?  Budapest, Akvárium

Mikor? 2018. október 23.

Mennyiért? Hivatalosan minden jegy elkelt 

Fb esemény: https://www.facebook.com/events/188762981758299/

Sok médiummal ellentétben mi nem lejmolunk pénzt. Nekünk hatalmas segítség, ha egy megosztással segíted munkánkat!