Hosszú Katinka belátta, hogy eltaktikázta magát Posted in: Egyéb kategória

Jól sze­re­pelt Mar­seille-ben úszó­sztá­runk, de el­is­meri: sze­re­pel­he­tett volna job­ban is. Ri­ó­ban ezt a bakit biz­to­san nem kö­veti majd el.

A pénteki és szombati aranyak után, vasárnap bronzéremmel zárta a franciaországi pénzdíjas versenysorozatát Hosszú Katinka. A magyar világklasszis a Golden Tour marseille-i viadalán is kitett magáért – és szokás szerint nem csak a medáloknak (és a velük járó pénznek), sokkal inkább az egyes számokban elért időeredményeinek is örülhetett.

“Nagyon boldog vagyok a ma délelőtti időmmel 200 pillangón, az előfutamban sikerült 2:07,11-et úsznom, nem voltam ilyen gyors az elmúlt 3 évben ebben a számban!” – írta Katinka a közösségi oldalain, majd elismerte: a fináléban kipróbált taktikája balul sült el. “Délután a döntőt egy kicsit más taktikával úsztam, ami nem annyira jött be, de tanultam belőle, így 2:08,5-tel harmadik lettem.”

“Egészében nagyszerűen sikerült a hétvége, sokat léptem előre és azt is tudom, min kell még javítanom! Készen állok a további kemény munkára” – összegezte a marseille-i versenyhétvége tanulságait a riói olimpiára készülő Iron Lady.