The Cult a Fezenen Posted in: Egyéb kategória

A Cult, a Guano Apes, a Subways és a 69 Eyes is fellép a rock-metal nagyszínpadon az idei jubileumi, 20. Fezenen (Fehérvári Zenei Napok) augusztus 3. és 6. között.

 

Az Ian Astbury által vezetett brit The Cult zenekar legutóbb 2007 júniusában a fővárosi Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán játszott. A 33 éve alakult csapat új albummal kezdte a 2016-os évet: a február elején megjelent Hidden Cityt Székesfehérváron hallhatja először a magyar közönség élőben augusztus 4-én.

A német nu metál csapat, a Guano Apes öt évvel ezelőtt, 2011 októberében adott koncertet Magyarországon, akkor a budapesti Club 202-ben. A kilencvenes évek végén a Lords of the Boards című slágerrel befutott együttes, amely eddig több mint négymillió lemezt adott el, a Fezenen augusztus 6-án játszik.

Ütős témák, zúzós riffek, pörgős tempó – ez jellemzi a brit Subwayst, amely 2013-ban a debreceni Campus fesztivál vendége volt. A  Billy Lunn (gitár, vokál), Charlotte Cooper (basszusgitár, vokál) és Josh Morgan (dob) alkotta trió augusztus 4-én lép a Fezen színpadára. A finn 69 Eyes a garázsrocktól indulva jutott el a sötétebb tónusokhoz. A zenekar új lemezével érkezik augusztus 6-án a Fezenre; a Universal Monsters című stúdióalbum április 22-én jelenik meg.

A szervezők korábban a Within Temptation, a DevilDriver, a Finntroll, a Powerwolf, Dub Fx és a Nouvelle Vague fellépését jelentették be a Fezenen.