Keressük a disszidens szülők „árvaságra” jutott gyermekeit! Posted in: Egyéb kategória

-Polgári kezdeményezés a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján 

A PolgárPortált kiadó Oikosz Alapítványt több személyesen érintett áldozat kereste meg az elmúlt hónapban az alábbi fontos morális és jogi problémával, hogy segítséget és nyilvánosságot kérjen a történelmi igazságtétel ez idáig kevésbé ismert területén.

A Disszidens jogvédő csoport közleményét szó szerint közöljük:

Szeretnénk megtalálni a szocializmus alatt disszidenssé vált, szüleiktől elszakadt honfitársainkat. Olyan eseteket keresünk, akol a család egy része tudott csak nyugatra eljutni, ám a család egyesítését akadályozta az állam. Így évekre, vagy akár végleg elveszítették a szülői kapcsolatot. Kiváltképp keressük azokat az akkor kiskorú embereket, akik disszidens szüleinek itthon maradt ingatlanát államosították, annak ellenére, hogy egyeneságú leszármazottként ők maguk nem hagyták el Magyarországot.

Kérjük, az alábbi e-mail címen jelentkezzen, aki ismer ilyen esetet. Névvel, elérhetőséggel, vagy anonim módon. Keressenek minket bizalommal! A neveket, személyes adatokat szigorún bizalmasan kezeljük. Célunk a morális, vagy az esetleges jogi igazságtétel.

E-mail: [email protected]

Disszidens Jogvédő Csoport