Lullázás 15.: Balcsi-walking? Posted in: Egyéb kategória

Biciklivel a Balaton körül? Nem lehetetlen, de mindenképpen kitartást igényel. Elméletben már jó ideje körbe lehet tekerni a tavat bicikliúton, azonban számolni kell azzal, hogy sok helyen az autók között kell tekerni, az útvonaljelzések felismerése pedig sokszor egy profi hírszerző képességeit kívánja meg.

Azonban nagyon eltévedni nem lehet, hiszen ott van a víz, kb. 10 kilométerenként kellemes pihenőhelyeket alakítottak ki, s szinte mindenhol találni biciklikölcsönzőket és szervizeket.

Biciklizés közben a legrosszabb skót viccek egyike jutott eszembe: a skót New Yorkban leszáll a hajóról, mikor látja, hogy egy búvár épp kiemelkedik a vízből. – Ha tudtam volna, hogy gyalog is lehet jönni! kiált fel bosszúsan… A Balaton déli oldalán nagy a kísértés, hogy az ember gyalog nekivágjon átsétálni a tavon. Tudom, a kisgyerekes szülők pont ezért is szeretik, de úszásra ugyanezért korlátozottan alkalmas. Vajon nem kéne egy új sportot bevezetnünk, a Balcsi-walkingot? Hiszen több száz méteres pályák lennének kialakíthatók, amikor változatlan vízszint mellett, minden izmunkat fokozottan igénybe véve sétálhatnánk? Ha a lovaknál bevált, az embernél miért ne lenne ugyanolyan hasznos?

És edzés közben gyönyörködhetnénk is a páratlan balatoni panorámában.

Korábban:

Lullázás 12.: Szigligeti, de vár, nem Ede

Lullázás 13.: Egy kihagyott lehetőség: Űrtávközlési Földi Állomás (Taliándörögd)

Lullázás 14.: Egy legendás hős, egy fekete özvegy és a pálinka (Nagyvázsony)