Tizenhétezren búcsúztatták a Vidámparkot Posted in: Egyéb kategória

Hétfőn este hét órakor zárja be kapuit végleg a budapesti Vidámpark, amelytől a hét végén összesen 17 ezer látogató vett búcsút.

A park hétfőn még zavartalanul üzemel, jegyet váltani este hat óráig lehet – mondta el Árendás Éva, a Vidám Park Zrt. szóvivője hétfőn az MTI megkeresésére.

A területet kedden, október elsején veszi át hivatalosan a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely családi szórakoztatóparkot alakít majd ki a mostani Vidámpark helyén.
A szóvivő közölte: nagyon jól sikerült az utolsó hétvége, ahogyan egész szeptemberben szinte rekordszámú látogatottsága volt a parknak, így méltó módon tudták elbúcsúztatni a 175 éves intézményt. Mint elmondta, inkább nosztalgikus, mint szomorú hangulat uralkodik jelenleg a dolgozók és a látogatók körében, hiszen a területet öröklő állatkert számos műemléki játékot megtart, és az ígéretek szerint üzemeltetni is fog majd, így valamennyire megmarad a terület vidámparki jellege.

Október elseje után elkezdődnek a munkálatok és bár az előzetes tervek szerint csak 2017-ben fejeződik be a teljes átalakítás, néhány létesítmény már 2014 tavaszától látogatható lesz. Ezek közé tartozik az állatsimogatót is magában foglaló gyermekrésza honfoglaló magyarok állatait bemutató terület, valamint a tervezett mesepark, amely néhány hagyományos, de „szelíd” vidámparki elemet is magában foglal majd – közölte korábban, a fejlesztésekkel kapcsolatban Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója.

Eredeti helyén marad az Europa Nostra-díjas lovas körhinta, a hullámvasút, a barlangvasút, valamint a szintén védettséget élvező céllövölde hátsó falrésze és a dodzsem tetőszerkezete is.