Az Európai Civil Együttműködési Tanács létrehozását előkészítő szimpózium résztvevőinek egyhangú nyilatkozata Posted in: Egyéb kategória

Az Uránia Filmszínházban rendezett szimpózium résztvevői megvitatták a „civilitika” – a népfelség tudománya, új diszciplína alaptéziseit. A nemzetállamok 250 képviselője az alábbi szöveges nyilatkozattal is kiáll a kétezer éves európai keresztény civilizáció megőrzéséért, eszerint II. János Pál pápa franciaországi Ploërmelben lévő szobrán található kereszt védelmében.

Az utóbbi hetekben egész Európa közvéleményét bejárta a francia hatóságok botrányos döntése, melynek értelmében el kell távolítani II. János Pál pápa szobrán lévő keresztet a bretagne-i Ploërmel városban. Mindez több ezer katolikus tiltakozása ellenére történik. Nem vették figyelembe sem a helyi hatóságok véleményét, sem a több millió franciaországi keresztény érzékenységét. Ez a hívő emberek jogainak komoly megsértése.

Az európai civilizáció keresztény gyökerekkel rendelkezik, ezekből származik a kultúránkra jellemző tolerancia és a másik ember iránti tisztelet. A vallási szimbólumok eltávolításával a nyugati civilizáció működésének alapjaitól válunk meg. A mi feladatunk is ezeknek az értékeknek a védelme, amelyek nélkül Európa nem lesz Európa, lakosait pedig attól a lelki otthontól fosztják meg, amelyben kétezer évig laktak.

Kitartunk a ploërmeli kereszt mellett és minden kereszt mellett, melyet megpróbálnak kitépni a földünkből. Kitartunk a több millió emberi szív mellett, akik nem közömbösek civilizációnk jövője iránt. Készek vagyunk együttműködni kontinensünk minden országának jóakaratú embereivel. Legyen ez egy szikra, amely visszahozza a fényt Európa számára. Mi is ezt a különleges feladatot kaptuk a Gondviseléstől és végrehajtjuk, amikor erre lesz szükség.

A CÖF-CÖKA-CET vezetősége és a jelenlévő szellemi honvédők csatlakoznak lengyel testvéreik ezen kezdeményezéséhez, amely az európai zsidó-keresztény értékek és értékrend megőrzését és megmentését célozza. A Magyar Kormány, polgárainak kérésére, már korábban kezdeményezte a kereszt megmentését és ehhez anyagilag is hajlandó hozzájárulni.

***

A kétnapos, CÖF-CÖKA-CET által rendezett, „Civilek a nemzetállamokért” című szimpóziumon a számos országból résztvevő, Európából érkezett szellemi honvédők megvitatták a „civilitika” – a népfelség tudománya diszciplína alapgondolatait. A szimpózium végén egyhangúan nyilatkozatot fogadtak el.

Nyilatkozat:

A szimpózium résztvevői, alapos értékelés és megvitatás után megalapozottnak látják a demokrácia szellemiségét erősítő „civilitika” – a népfelség tudományának létrehozását.

A diszciplína folyamatos fejlesztésével lehetőség van alapot képezni arra, hogy a szellemi honvédelem erejével közvetlenül is képviselhessük sorskérdéseinket.

2018 tavaszán sorra kerülő alapító konferenciánkon létrehozzuk az Európai Civil Együttműködési Tanácsot (EuCET), amely reményeink szerint konstruktívan és hatékonyan, szimbiózisban a brüsszeli intézményrendszerrel, elősegíti és biztosítja Európa polgárainak részvételét a róluk szóló döntésekben.

CÖF-CÖKA-CET vezetősége és a szimpózium kerekasztalának résztvevői